Naiste Ööde Filmifestivali avamisel kuulutati Leida Laiuse auhinna saaja

0
481
NÖFF 2021 avatseremoonia. Pildil festivali korraldajaid, MTÜ Ettevõtlikud Naised Raplamaal liikmed.

Täna sai alguse MTÜ Ettevõtlikud Naised Raplamaal korraldatud Naiste Ööde Filmifestival (NÖFF). Sel aastal toimub see piirangutest tingituna teisiti, festival on kolinud veebi.

Varem ülesse filmitud avatseremooniat ja teisi videotervitusi sai vaadata veebist. Samuti said huvilised nautida Maili Metssalu lavastatud lühifilmi, mis juhatas tänavuse festivali sisse. Sel aastal vaatab NÖFF läbi filmide ja kunsti otsa keskkonnaga seotud küsimustele.

Traditsiooniliselt kuulutatakse NÖFFil välja ka Leida Laiuse auhinna saaja. Sel aastal anti auhind Katrin Kissale. Produtsent Katrin Kissa on teinud koostööd Veiko Õunpuu ja Rainer Sarnetiga. Ta on tootnud sellised auhinnatud filmid nagu „Sügisball”, „Püha Tõnu kiusamine”, „Idioot”, „November” ja „Viimased”.

Leida Laiuse nimeline rändauhind antakse noorema põlvkonna naisfilmitegijale, kelle tegevus Eesti filmikunsti edendamisel ja arendamisel on olnud silmapaistev. Auhinnaks on Hille Palmi skulptuur „Igavene tants”, millega stuudio Tallinnfilm premeeris 1985. aastal Leida Laiust filmi „Naerata ometi” eest.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare