7.2 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
UudisedAga kui ei ole võimalik ise perearstikeskusesse vaktsineerima tulla?

Aga kui ei ole võimalik ise perearstikeskusesse vaktsineerima tulla?

Aina usinamalt saavad riskigruppi kuuluvad üle 70-aastased inimesed kõnesid, mis kutsuvad neid perearstikeskusesse koroonavaktsiini saama. Mis juhtub aga siis, kui mingil põhjusel ei ole võimalik eakal ise perearstikeskusesse tulla, selgitab perearst.

Põhjuseid, miks inimene ei saa ise omal jalal perearstikeskusesse tulla, võib olla mitmeid. Vahel takistab tervislik seisund, teinekord võivad libedad teeolud olla takistuseks. Rapla perearstikeskuse perearst Andreas Lasn selgitab, et kui inimene on neile öelnud, et tal ei ole võimalik ise perearstikeskusesse tulla, siis inimest nõustatakse ning uuritakse võimaluste kohta. Näiteks küsitakse lähedaste kohta, kes võiksid transporti pakkuda.

„Kui lähedased puuduvad, üritame inimesest abistada ja ta suunata valla poole, et sotsiaaltransport kokku leppida. Kui inimene sealt ka transporti ei saa, siis märgime enda jaoks ülesse, et inimene küll soovib vaktsineerida, aga transpordi puudumise tõttu hetkel ei saa,” ütleb Lasn.

Kodudes koha peal vaktsineerimist hetkel ei teostata. Seda takistavad nii vaktsiini säilitamistingimused kui asjaolu, et vaktsiinid ei võimalda lahustamist ehk ühes ampullis on alati mitu doosi ning samuti tõdeb Lasn, et praegu on juba perearstide tööpäevad väga töömahukad. Jõudlust kodudes käimiseks ei ole.

„Planeerimine kindlasti nendele inimestele hilisemal ajal uuesti helistada, et nende võimalusi uuesti täpsutada,” kinnitab Lasn.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare