Retsept: Kookose-jogurti-chiapuding

0
351
Foto: Helerin Väronen.

Vahel tahaks midagi head ja magusat, kuid niimoodi, et pärast süümekaid ei oleks, et mis jama nüüd suust sisse oled ajanud. Internet on muidugi täis patuvabade maiustuste retsepte, kuid leida seda, mis isu tekitaks ja ei nõuaks kümmet erinevat koostisosa ja tundide kaupa kokkamist, on keeruline. Juhtusin aga ühe eriti lihtsa retsepti peale blogis genefic.net, algupäraselt on see retsept leitud kusagilt Pinteresti avarustest. Tulemus sai selline, et tasub teinekordki teha. Kõht sai täis ja magusaisu rahuldatud.

Chia-seemnete kasulikkusest teadsin juba varem ja omalgi tops neid täis, kuid toitudesse lisanud ma neid väga pole. Kuid peaks siiski neid kasutama, kuna eelpool mainitud blogis on kirjas, et neis seemnetes on 8 korda rohkem omega-3 rasvhappeid kui lõhes, 5 korda rohkem kaltsiumit kui piimas, 3 korda rohkem rauda kui spinatis, lisaks suurel hulgal kiudaineid, valku, vitamiine ja mineraale. Chia-seemneid võib lisada näiteks putrudesse, salatitesse, suppidesse ja magustoitudesse. Kõige lihtsam on lisada lusikatäis seemneid piimale või jogurtile, magustada endale sobivalt (näiteks meega) ja tervislik vahepala ongi olemas.

Antud kogustest saab umbes neli klaasitäit.

Vaja läheb: 1 suur tops (370 gr) Kreeka jogurtit, 1 purk (400 ml) kookospiima, 2-3 sl chia-seemneid, mett või vahtrasiirupit, puuvilju/marju

Tee nii: Sega omavahel jogurt, kookospiim ja chia-seemned, soovitavalt vispliga, et seemned omavahel kokku ei kleepuks. Mett või siirupit lisa vastavalt maitsele. Kui kasutada lahjemat kookospiima, lisada chia-seemneid 3 sl, paksema piima puhul piisab paarist lusikatäiest. Sega puuviljatükid kas kohe saadud pudingisse või vala puding vaheldumisi puuviljade/marjadega klaasidesse. Kui puding on klaasides, tõmba neile toidukile peale ja pista vähemalt tunniks külmikusse.

Seejärel asu kaunistama. Sobivad näiteks puuviljad, marjad, pähklid, mandlid, seemned, kookoshelbed, müsli, moosid, (tume) šokolaad. Kaunistada tasub kindlasti juba tarretunud magustoitu.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare