6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
UudisedKutsehariduskeskus annetas koolidele 41 arvutikomplekti

Kutsehariduskeskus annetas koolidele 41 arvutikomplekti

Mariliis Vest

Kehtna kutsehariduskeskuse informatsiooni- ja kommunikatsioonitehnoloogia valdkond tõttas keerulistel aegadel appi ning jagas erinevatele koolidele välja kokku 41 arvutikomplekti.

Idee arvutite äraandmiseks sai alguse juba möödunud aasta kevadel, kui kooli IKT-valdkond andis oma õpilastele distantsõppeks kaasa erinevaid arvutikomponente kodus õppimiseks ja komplekteerimiseks. Esimesed arvutikomplektid valmisid tublide praktikantide käes juba detsembris. Arvutid on kool saanud teistest riigiasutustest ja ettevõtetelt ning nüüd tunti vajadust anda need edasi neile, kes seda rohkem vajavad.

Kõikide arvutikomponentide testimine ja tarkvara paigaldamine võttis õpilastel aega mitu nädalat. Selle käigus said nad aga panna proovile varem õpitud teadmised ning oskused. Abikäe ulatasid ka valdkonna õpetajad, sest paljuski vajasid erinevad komponendid väljavahetamist ja vead parandamist. Kehtna KHK IT-tehniku Martin Sikka juhendava käe all said õpilased oma tööga suurepäraselt hakkama ning kõik arvutid said töötavatena abivajajatele üle antud. Kokku jagas kool välja 41 arvutikomplekti järgmistele koolidele: Kehtna põhikool, Järvakandi kool, Eidapere kool, Kohila mõisakool ja Haabersti Vene gümnaasium.

Kehtna valla haridus- ja kultuuritööspetsialist Maret Salumäe ütles samuti, et kogu algatus sai alguse Kehtna kutsehariduskeskusest. Vald oli selleks ajaks kogunud infot, et kaardistada arvutite vajadus õpilaste seas ning teati, et on peresid, kus puudub koolitööks arvuti. MTÜ Lastekaitse Liidu projekti „Igale koolilapsele arvuti“ kaudu oli Kehtna vald juba sülearvuteid taotlenud, kuid õnnestus saada kolmandik vähem, kui esialgu sooviti. Nimetatud sülearvutid ei ole kahjuks veel ka koolidesse ja abivajajateni jõudnud. „Loodame väga, et peagi need saabuvad, sest praegu on lapsed distantsõppel,“ ütles Salumäe.

Kehtna KHK pakkumine tundus vallale hea võimalus ülejäänud peresid aidata, andes neile kasutatud lauaarvutid. „Kuna õpilased vajavad arvutikomplekti juurde kindlasti kaamerat, siis näiteks Järvakandi kool aitab oma kooli arvutite saajaid vajaliku lisavarustuse laenutamisega,“ selgitas Salumäe. Kehtna KHK annetab küll kasutatud arvutid, kuid kindlasti aitavad need abivajajail paremini koolitöös osaleda ja vältida sel moel laste mahajäämust koolitöös, leidis Salumäe.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare