Retsept: Paprika ja fetajuustuga muffinid

0
457
Foto: Helerin Väronen.

Kui lõpuks on olemas muffinipann, mis reaalselt mu pisikesse ahju mahub, tuleb muidugi hakata erinevaid muffineid tegema. Esimene sats tavalisi, poepulbrist tehtud muffineid õnnestus küll kenasti ära kõrvetada, nii et siit õppetund: alati tuleb jälgida, et ahi ka õige temperatuuri peal oleks. See nupp ei pruugi enam olla sama kraadi peal, mis viimane kord.

Seekordse retsepti jaoks oli soov teha soolaseid muffineid. Lapates erinevaid retsepte, leidsin Pille Petersoo artikli lehelt kodus.ee, kus täitsa sobiv variant olemas. Koostisosadega pole hulluks mindud, taigna kokkusegamine meeletut aega ei võta ja plaaditäite küpsemise vahe on just paras, et jõuab sõbraga kõik vahepeal rääkimata teemad ära rääkida. Eks esimest muffinit maitstes oli pisike kartus, et ei tea, kas need ikka välja ka tulid ja ära küpsesid, kuid kui teismeline sõi ja kiitis, siis järelikult said head küll.

Vaja läheb: 180 g nisujahu, 2 tl küpsetuspulbrit, 2 tl kuivatatud punet, näpuotsaga soola, 2 muna, 50 g õli, 150 g hapukoort, 200 g fetat, 1 punane paprika

Tee nii: Sega esmalt kausis omavahel nisujahu, küpsetuspulber, pune ja sool. Seejärel lisa munad, hapukoor ja õli ning sega kergelt läbi. Viimasena pane juurde lisandid – riivitud või murendatud juust ja hakitud paprika. Tõsta taigen korralikult võitatud või pabervormiga vooderdatud muffinivormidesse ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni muffinid on kenasti kerkinud ja küpsenud.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare