-3.4 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
UudisedOmavalitsuste liit andis spordiakadeemia loomisele rohelise tule

Omavalitsuste liit andis spordiakadeemia loomisele rohelise tule

Reedel, 19. märtsil astuti suur samm selles suunas, et Raplamaa spordiakadeemia saaks reaalsuseks, kui Raplamaa Omavalitsuste Liidu (ROL) täiskogu andis projektiga jätkamisele rohelise tule. Järgmine samm on konkursi väljakuulutamine, et leida sobiv inimene akadeemiat vedama.

ROL-i täiskogu istungil oli õhkkond Raplamaa spordiakadeemia loomise suhtes toetav. ROL-i esimees Heiki Hepner avaldas lootust, et sellest saab Eesti mõistes üks veduritest, mis hakkab käsitlema spordi innovatsiooni. Esialgu oli plaanis reedesel täiskogu istungil läbi viia Civitta AS-i koostatud lõpparuande esimene lugemine. Kehtna valla arendusjuhi Varri Väli ettepanekul kiideti see kohe heaks ning otsustati akadeemia loomisega edasi minna.

Spordiakadeemia plaanitakse moodustada Raplamaa spordiliidu juures tegutseva üksusena. Selleks luuakse spordiliidu juurde lisatöökoht akadeemia koordinaatorile, mida toetavad kohalikud omavalitsused. Omavalitsuste liidu täiskogu otsusega tehti ROL-i juhatusele ülesandeks kuulutada välja konkurss, et leida sobiv inimene spordiakadeemiat vedama. ROL-i arendusjuht Tavo Kikas ütles, et sellist inimest praegu veel silmapiiril ei ole. Ühe võimaliku variandina tõi ta välja, et see inimene võiks olla isegi väljastpoolt Raplamaad ja saaks seeläbi heita siinsele spordielule värske pilgu. Praeguste plaanide järgi hakkab uus koordinaator tööle selle aasta 1. juulil.

Lõpparuande kohaselt peaks spordiakadeemia võtma eelkõige koordineeriva rolli ning looma sportlasi toetava süsteemi, mis võtab arvesse nii taristut, ressursse kui ka ajalisi võimalusi. Samuti on seal öeldud: “Spordiakadeemia peaks võtma kandva rolli erinevate osapoolte vahelise kommunikatsiooni korraldamises ning edendamises, kaasates nii kohalikke omavalitsusi, spordiklubisid, haridusasutusi kui ka lapsevanemaid.” Maikuus on plaanis korraldada spordiakadeemia lõpuseminar. Tavo Kikas sõnas, et kuigi ROL-i täiskogult saadud heakskiit on suur samm edasi, seisab suur vaevanägemine toimiva akadeemia loomiseks alles ees.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare