3.8 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
UudisedPurku prügimägi püsib endisena

Purku prügimägi püsib endisena

Rapla vallas Purkus võõrale kinnistule jäätmeid ladustanud ettevõte prügi ära koristanud ei ole.

„Väärteomenetlus on lõppenud ja trahvid määratud. Ebaseadusliku jäätmete käitlemise eest on määratud ettevõttele trahv 28 000 eurot ja juhatuse liikmele Karl-Indrek Raigile 1040 eurot. Sunniraha on määratud kolm korda, kokku summas 70 000 eurot ja järgmine sunniraha on määramisel. Ühtki sunniraha ei ole siiani tasutud ja nõuded on edastatud kohtutäiturile. Ettevõttega ei õnnestu kontakti saada, nad ei vasta ühelegi kontakti loomise katsele. Jäätmed on siiani alles, aga haldusmenetlus kestab seni, kuni jäätmed on likvideeritud,” selgitab keskkonnaameti Raplamaa büroo juhataja Marek Saar.

Pisut enam kui aasta tagasi hakkas Purku kohalikele silma Lindefarmi kinnistule kerkinud prügihunnik. Sekkusid nii omavalitsus kui ka keskkonnaametnikud, algatati menetlus ning määrati trahvid. Prügistanud ettevõtte ORS RECYCLING OÜ esindajatega kontakti ei saadud.

Veel eelmise aasta suvel oli ettevõttel keskkonnaametis pooleli menetlus jäätmete käitlemiseks Lindefarmi kinnistul. Keskkonnaameti jäätmebüroo vanemspetsialist Kristo Keevend kinnitab, et amet lõpetas menetluse, kuna ettevõte ei edastanud lisaandmeid, mida oli palutud. „Uut taotlust ei ole ettevõte esitanud,” ütleb Keevend.

Kui prügimägi eelmise aasta kevadel meediasse jõudis, olid ettevõtte esindajad kättesaadavad ka ajakirjanikele ning vähemalt üks neist kinnitas soovi heauskselt ja seaduslikult tegeleda jäätmete käitlemisega.

Kahtlase prügimäe tekitamise kõrval muutis loo keerukamaks ka kinnistu omandi küsimus. Nimelt oli ettevõte alustanud kinnistu omandamise protsessi, kuid tehing jäi pooleli, kuna ettevõte ei tasunud ettenähtud summasid. Kinnistu omanik tegi ka politseisse avalduse, kuid politsei kuriteotunnuseid ei tuvastanud.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare