3.3 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
TarbijaRetsept: Kaerahelbe-maapähklivõi pallid

Retsept: Kaerahelbe-maapähklivõi pallid

Vaikselt hakkab ilm aina enam kevade nägu minema, kuid teatav kevadväsimus on ikka sees. Ja selle väsimusega tahaks midagi sellist süüa, mis kiirelt energiat annaks. Eriti vajalik on see tööpäeva lõpus.

Alljärgneva retsepti autor Mari-Liis Ilover on selle kohta hästi öelnud: „See kella-nelja-tunne, kui kogu energia paistab otsas olevat, ja tunne, et on aeg päevale kriips peale tõmmata ja diivanile pikali visata.“ Päikselisemate päevadega on lihtsam. Tuleb meelde internetis nähtud lause, et ära unusta vett juua ja päikese käes olla, kuna inimene on põhimõtteliselt nagu taim, ainult et natuke keerulisemate emotsioonidega.

Iloveril on oma toidublogis mitmeid energiaid andvaid snäkke ja kuna olen hakanud maapähklivõid armastama, sai proovitud retsepti, mis just seda sisaldab. Uued lemmikud chia-seemnedki on siin esindatud. Koguseliselt tuleb küll vaid umbes 12 (mul tuli 15) pallikest, kuid ega neid peagi mitut korraga sisse vohmima.

Vaja läheb: 90 g kaerahelbeid, 100 g maapähklivõid, 3 sl vahtrasiirupit (või agaavisiirupit või mett), 50 g mandleid (peeneks hakitud), 1 tl vanilliekstrakti (pole kohustuslik, aga annab mõnusa maitse), 1 sl chia-seemneid
Tee nii: Tõsta kõik koostisained suurde kaussi ja sega ühtlaseks kleepuvaks massiks. Aseta kauss külmkappi ja lase seal 30 minutit seista, et kaerahelbed imaksid endasse niiskust ja muutuksid pehmemaks. Tõsta väike kogus massist peopessa. Seda on mugav teha jäätisekulbiga, millega saad umbes supilusikatäie suuruse palli. Vormi peos palliks. Tee nõnda 12 pallikest. Hoia külmkapis.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare