7.7 C
Rapla
Neljapäev, 19 mai 2022
spot_img

Hindrek Teder on tiitli Silmapaistev Noor Eestlane nominent

Raplamaalt pärit ja Rapla Kesklinna Koolis õppinud Hindrek Teder on nomineeritud tiitlile Silmapaistev Noor Eestlane. Tiitliga tunnustatakse noori inimesi vanuses 18-40 eluaastat, kes on paistnud silma märkimisväärsete tulemustega oma tegevusvaldkonnas.

„Oma doktoriõpingutes ja töös keskendub ta mitte-invasiivse loote sünnieelse sõeluuringute (NIPT) arendusele ja rakendamisele meditsiinis. NIPT meetod toetab loote kromosoomhaiguste varajast avastamist. Tervisetehnoloogiate Arenduskeskuse poolt pakutav kodumaine NIPT analüüs võimaldas kevadisel COVID-i ajal leevendada haiglate ülekoormust ja säilitada järjepidevat loote sünnieelset sõeluuringut kõigile Eesti rasedatele. Tänu Hindreku teaduslikule panusele on arendatud välja oluliselt täpsem mitte-invasiivne loote sõeluuring, mis võimaldab leevendada tervishoiusüsteemile langevat koormust,” on kirjeldatud Hindrek Tederi panust konkursi lehel.

Hetkel on Silmapaistev Noor Eestlane Facebooki lehel käimas rahva lemmiku valimise konkurss, kus igaüks saab oma lemmikule hääle anda. Hääled loetakse 29. märtsi südaööl ning selle aasta laueraate tunnustatakse 10. aprillil.

2020. aastal valiti laueraatideks Tartu Ülikooli teadur ja neuroteadlane Jaan Aru, globaalse tarkvaratestijate võrgustiku Testlio asutaja Kristel Kruustük ja Eesti Pimedate Liidu esimees Jakob Rosin.

“Programmi „Silmapaistev Noor Eestlane” (inglise keeles TOYP Estonia) kaudu noori tunnustades, tõstab programmi korraldaja, Eesti Ettevõtlike Noorte Koda au sisse sotsiaalselt vastutustundlikud liidrid, kes motiveerivad oma tegevusega ka teisi noori püüdlema eeskujulikkuse ja ühiskondliku vastutustundlikkuse poole. Programmi laureaatide lood, mis on tulvil avastamisrõõmu, otsustavust ja leidlikkust, inspireerivad teisi noori saama tugevateks liidriteks ja looma paremat ühiskonda,” on kirjeldatud ettevõtlike noorte koja kodulehel.

Lühend TOYP tuleneb ingliskeelsetest sõnadest Ten Outstanding Young Persons ja tähistab ülemaailmset programmi, mille raames tunnustatakse noori inimesi. Eestis on programmi korraldaja Ettevõtlike Noorte Koda ehk JCI, mis on on rahvusvaheline ettevõtlike noorte inimeste võrgustik, kuhu kuuluvad aktiivsed alla 40-aastased ettevõtjad, juhid ja professionaalid. JCI organisatsiooni kuulub ligi 200 000 liiget üle maailma. Loe täpsemalt: jci.eespot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised