4.4 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
UudisedKohila rannavollekeskus kolib uude asukohta

Kohila rannavollekeskus kolib uude asukohta

Kohila rannavollekeskus asub praegu kohaliku päästekomando kõrval, Keila jõe kaldal. Ala kuulub Kohila vallavalitsusele, kes on seda alates 2012. aastast rentinud Kohila võrkpalliklubile. Rendileping lõppes 2020. aasta 31. detsembril ning seda ei pikendatud. Vald nõuab, et võrkpalliklubi koliks sealt oma asjad ära ning tähtajaks on seatud 11. aprill.

Rannavollekeskusesse on võrkpalliklubi rajanud neli liivaväljakut ja paigaldanud tribüüni. Nüüd tuleb hakata neid uude asukohta transportima. Lisaks on Leaderi meetme toetusel renoveeritud seal asuv vana saunahoone. Aastate jooksul on nendel väljakutel peetud kümneid turniire nii noortele kui ka harrastajatele. Üle-eestiliselt on seal kujunenud populaarseks Öövolle turniirid, mida peeti iga aasta ööl vastu 20. augustit. Nüüd seal enam turniire pidada ei saa.

Võrkpalliklubile on tehtud ülesandeks platsid oma asjadest puhtaks teha ning Kohila vald plaanib hakata uut rentnikku otsima. Esialgu pidi võrkpalliklubi väljaku vabastama 2020. aasta 31. detsembril. Klubi vedaja Ingrid Kangur rääkis, et seda ei olnud võimalik teha, sest väljakuid kattis lumi. “Lume alt ei oleks olnud ju võimalik liiva kätte saada. Minu jaoks on see nagu muinasjutt võõrasemast, kes saatis kasutütre jaanuaris lumikellukesi otsima,” sõnas Kangur. Seejärel lepiti vallaga kokku uus tähtaeg märtsikuuks, kuid ka siis ei olnud võimalik klubil oma asju ära viia.

Kangur selgitas, et kuna pinnas oli vesine ja liiga pehme, oleks autoga edasi-tagasi sõitmine maa ära rikkunud. Nüüd jõuti vallavalitsusega uue kokkuleppeni, et plats tuleb vabastada 11. aprilliks. See tähendab, et sealt tuleb ära vedada nelja väljaku liiv, võrkude konstruktsioonid, isegi tribüün ja kogu ülejäänud inventar. Kangur ütles, et see tehakse ära, kui just uus lumi maha ei saja.

Rannavolle võistlused Kohilas siiski pidamata ei jää. Kanguril on enda sõnul välja vaadatud uus asukoht, kuhu rannavollekeskus rajada, aga praegu veel ta seda avaldada ei soovinud. Küll aga on eesolevaks suveks Kohilasse juba mitmeid rannavolle võistlusi planeeritud. Teiste seas näiteks Credit24 rannavolle etapid. “Usun, et saame uue keskuse teha tänapäevasemaks kui praegune,” rääkis Kangur. Õhku jääb aga küsimus endisest saunahoonest, mis võrkpalliklubist maha jääb. Kanguri sõnul saadi Leaderi meetmest hoone renoveerimiseks toetust ning see läks maksma 19 000 eurot. Turniiride käigus on seda kasutatud võistluskeskusena. Ometi ei ole klubil kuidagi võimalik seda maja kaasa võtta. Kangur ütles, et sellel teemal tuleb veel vallaga läbi rääkida.

Kohila vallavanem Uku Torjus selgitas, et senise lepingu kehtivusaeg sai lihtsalt läbi ning vald seda pikendada ei soovinud. Ta lisas, et vallavalitsus kavatseb välja kuulutada konkursi uue rentniku leidmiseks. “Kinnistu kasutamise eesmärki näeme jätkuvalt seotuna sporditegevusega,” ütles Torjus.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
kivipallur
31. märts 2021 11:23

Just, seal saab ju mitu magusat krunti müüki panna;)