4.9 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
SportRait-Riivo Laane koduklubi on tunnistanud järjest kaotusi

Rait-Riivo Laane koduklubi on tunnistanud järjest kaotusi

Kohilast sirgunud Eesti koondise korvpallur Rait-Riivo Laane mängib käesoleval hooajal Rumeenia kõrgliigas Miercurea Ciuci meeskonnas. Viimati mängiti pühapäeval, 28. märtsil Voluntari CSO-ga ning leppida tuli 62:74 (17:24, 12:16, 9:21, 24:13) kaotusega.

Laane kuulus algviisikusse ning viskas 26 punkti, olles sellega oma meeskonna resultatiivseim. Lisaks võttis ta neli lauapalli, andis kolm korvisöötu, tegi kaks vaheltlõiget ja kuus pallikaotust.

Koroonaviiruse levik on väga tugevasti mõjutanud ka Rumeenia korvpalli. Tavapäraseid kodus-võõrsil mänge ei peeta ning selle asemel peetakse kõik kohtumised n-ö mullis. Kohati peab Miercurea Ciuc kaks mängu nädalas, kuid ette on tulnud ka selliseid perioode, kui kuu aja jooksul ei peeta ühtegi kohtumist. Pealtvaatajaid ei ole Rumeenia kõrgliiga mängudel saali lubatud terve hooaja vältel. Küll aga on Eesti korvpallisõpradele meeldiv võimalus see, et kõik kohtumised kantakse otseülekandes üle Rumeenia korvpalliliidu YouTube’i kanalil. Näiteks sai pühapäevast mängu Voluntari CSO vastu vaadata nii otseülekandes kui ka hiljem tagantjärele.

Kahjuks Miercurea Ciucil liigas eriti hästi ei lähe. Viimastes kohtumistes on tulnud tunnistada ainult kaotusi. Turniiritabelis ollakse neljateistkümne meeskonna konkurentsis kaheteistkümnendal kohal. Senise kaheksateistkümne mänguga on teenitud kaks võitu ning kuusteist kaotust. “Tase on üsna tugev, see tuli mulle kerge üllatusena. Kindlasti on võrreldes Eesti – Läti korvpalliliigaga kehad oluliselt suuremad ja lubatakse oluliselt jõulisemalt mängida kui Eestis. Kindlasti on Rumeenia meeskondadel eelarved suuremad kui Eestis, seda saab komplekteerituse järgi öelda. Esiotsa meeskondadel on pingid pikad,” rääkis Laane.

Järgmise mängu peab Miercurea Ciuc reedel, 2. aprillil, kui vastamisi minnakse Bukaresti Steauaga.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare