3.8 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
UudisedNädalavahetuse massvaktsineerimisel kasutati ära pool doosidest

Nädalavahetuse massvaktsineerimisel kasutati ära pool doosidest

Massvaktsineerimisel oli möödunud nädalavahetusel Raplamaa haiglas kasutada 500 vaktsiinidoosi. „Vaktsineeritud sai ca 270 inimest,” ütles haigla juhataja Pille Mukk.

Möödunud reedel, laupäeval ja pühapäeval toimus taas massvaktsineerimine koroonaviiruse vastu. Aja said endale broneerida 65-aastased ja vanemad inimesed. Lisaks neile ka üle 60-aastased, kes kuuluvad riskirühma. Nii nagu pealinnas, oli ka Raplas sel nädalavahetusel võimekus vaktsineerida suurem kui broneeringute arv.

Mis põhjusel vaid pisut üle poole vaktsiinidoosidest kasutatud sai, haigla juhataja spekuleerida ei oska. Ta tõi välja, et haigla ei korralda vaktsineerimist, vaid täidab haigekassa tellimust. Seega puudub ka ülevaatlik info sihtgrupi suurusest ja erinevate eagruppide vaktsineerimisega hõlmatuse kohta Raplamaal ning võimaliku huvi kohta vaktsineerimise vastu.

Selge on see, et etteteatamisaeg oli pigem lühike ja see võis olla üks põhjus tagasihoidliku broneerimise taga. Inimesed ei jõudnud nii kiiresti reageerida.

Vaktsineerimine ise kulges haiglas rahulikult. „Et teeme sellist vaktsineerimispäeva juba neljandat korda, oli protsess juba järeleproovitud ja rahulik. Kõik inimesed tulid planeeritud ajal aegsasti kohale ning protsess kulges ladusalt,” ütles Mukk.

Määratud sihtgrupi inimesed, kes nädalavahetusel reageerida ei jõudnud, saavad ennast jätkuvalt haiglas vaktsineerimisele registreerida. Haigla juhataja kinnitas, et kõik vaktsiinidoosid saavad kasutatud. Ta leiab, et selles pole midagi halba, et doose üle jäi, sest sellest tulenevalt saavad inimesed ka jooksva nädala jooksul haiglasse vaktsineerima tulla.

„Jätkuvalt on võimalik samal sihtrühmal vaktsineerimiseks meie juures aega planeerida nii Patsiendiportaalis ja Digiregistratuuris kui ka otse polikliiniku registratuuri numbril helistades,” lisas ta. Haigla registratuuri number on 484 4050.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare