-2.8 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
SisuturundusRaplamaa muudavad eriliseks tema inimesed, kes loovuse kõrval on alati ka ettevõtlikud...

Raplamaa muudavad eriliseks tema inimesed, kes loovuse kõrval on alati ka ettevõtlikud olnud

Kord ammu, eelmise sajandi alguses, kui Raplas avati koos kitsarööpmelise Tallinna–Viljandi raudteega Rapla jaam, läinud üks kohalik mees kah rongijaama rongi ootama, et Tallinnasse sõita. Aga et rong mõned minutid hilines, siis lõi mees käega ja ütles: “Ei mina hakka tema järgi ootama!” Ja seadis sammud Tallinna poole. Vaat selline julgelt kindlameelne inimene on raplamaalane!

Muide, mõned aastad enne raudteed, kui Rapla kiriku juures olid vaid apteek, kõrts ja pood, peeti kirikuplatsil laatasid. 1900. aastal loodud raudteeühendus Tallinna ja Viljandiga lõi aga Raplasse veelgi viljakama pinnase kaubatee ja laada tekkimiseks, mis oli märgilise tähendusega kõikide Kesk-Eesti talunike jaoks. Raplasse tuldi kokku igal neljapäeval, et turul oma kaupa müüa. Suur turuplats seati üles kiriku ja surnuaia vahelisele heinamaale ning see ala nimetati Laadamäeks.

Räägitakse, et kaugemalt kandi rahvas hakkas ennast Rapla laadale sättima juba poolest ööst, sest turg avati hommikul kell 6. Parema müügiplatsi saamiseks oli mõistlik juba aegsasti kohal olla, sest kauplejaid tuli üle ilma kokku ikka väga palju. Ei puudunud ka “mustlased” ja silmamoondajad ning meeleolu lõid oma oskuste näitamisega laulikud ja moosekandid. See oli ikka tohutu möll, mis Raplas laadapäeval lahti läks, sest siia tulid kohale ka kokkuostjad Tallinnast ja mujaltki. Nii oli Rapla laat müüjate hulgas väga hinnas, sest siin sai iga kaupleja oma kaubast lahti. Edukat müügipäeva mindi tihti tähistama ka kiriku juurde kõrtsi.

Nagu ikka, on vahepealsed ajad ja kauplemise võimalused muutunud mitu korda, aga üks asi, mis pole muutunud, on raplamaalaste julgus, tublidus ja ettevõtlikkus. Ja et maailm on ellujäämiseks esitanud väljakutsuvad tingimused, jääb üle taas kord tõestada, et meie inimesed siin on endiselt vaprad ja ettevõtlikud! Pole isegi vaja rongiga Tallinnasse minna – kõik vajaminev on võimalik soetada siinsamas kodu lähedal: omadelt omadele!

MTÜ Rabav Raplamaa ühendab ühise kaubamärgi alla ja toob esinduspoodi kokku Raplamaa väiketootjate toodangu ja nii on meiegi jaoks praegusel ajal suurim väljakutse, kuidas toetada kohalikke väiketootjaid ja samal ajal hoida meie kõigi tervist. Seoses praeguste kaubandustegevusele kehtestatud piirangutega tohivad avatud olla vaid toidupoed ning esmavajalikku müüvad asutused. Poodidel on lubatud kauba väljastamine välitingimustes ning drive-in müük.

Rabav Raplamaa Pood on endiselt iga päev avatud: müüme palavalt armastatud toidukaupa ja kõike muudki kõikidele soovijatele. Kuid lisaks korraldame poe ette ehitatud terrassidel TERRASSIMÜÜKI. Välitingimustes saavad müüma tulla kõik soovijad, kes otsivad müügitegevuseks võimalikke väljundeid. Oodatud on väikeettevõtjad, tootjad, käsitöölised, kodukokad, liha- ja kalasaadustega kauplejad, taimekasvatajad, aiasaaduste pakkujad ja kõik-kõik, kes vähegi midagi toodavad, kellel on vastavalt toodangu spetsiifikale registreeritud kaubandustegevuse luba ja kellel on müügitegevuseks vajalik inventar. Terrassimüügile mahub korraga turvaliste vahemaadega kauplema neli müüjat ja kõikidel kauplejatel tuleb eelnevalt end registreerida. Rohkem infot leiab meie kodulehelt: rabavraplamaa.ee/terrassimuuk või telefonilt 5788 0357.

Nüüd aga esitame väljakutse Sulle, armas lugeja!

Anna meile teada, keda Sina ootad terrassimüügile kauplema! Kujuta ette, et saad kohale võluda oma lemmiku kalavarustaja või parimad juurviljad või vajalikud taimekasvatajad või oodatud teenusepakkujad! Kõik vihjed korjame kokku ja anname oma parima, et oodatud pakkujad kauplema tuleksid. Seda kõike ikka selleks, et ettevõtlus saaks jätkuda, et tootjad saaks toota ja tarbijad saaks tarbida!

Samal ajal aga hoiame ka meie oma e-poe 24 tundi ööpäevas avatuna aadressil: www.rabavraplamaa.ee/e-pood. Ja TÄHELEPANU! Kõikide aprillikuu e-ostlejate vahel loosime välja rabava kinkekorvi meeliköitvate maitsetega Rabava poe riiulitelt! Soetad raplamaist – toetad raplamaist!

Alati Sinuga,

MTÜ Rabav Raplamaa

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare