23.3 C
Rapla
Esmaspäev, 22 juuli 2024
UudisedArstide Liit: Vaktsineerimine on tõhusaim vahend pandeemia võitmiseks

Arstide Liit: Vaktsineerimine on tõhusaim vahend pandeemia võitmiseks

Eesti Arstide Liit avaldas pöördumise vaktsineerimise olulisusest COVID-19 pandeemia võitmiseks. Avaldame pöördumise täismahus:

Vaktsineerimine on kõige tõhusam vahend COVID-19 pandeemia võitmiseks. Selle korraldamisel tuleb lähtuda eelkõige inimeste tervise huvidest ja meditsiinilistest põhimõtetest.

Kõik Eestis kasutatavad koroonavaktsiinid kaitsevad väga hästi raske haigestumise eest ja vähendavad haiglaravi vajadust. Praegu on koroonapatsiente haiglates veel väga palju. Arstid, õed ja hooldajad kes on juba üle aasta töötanud ülekoormusega, pingutavad endiselt, et nende hulk võimalikult kiiresti väheneks ja ka kõik teised haiged pääseksid plaanilisele ravile.

„Me mõistame, et vaktsineerimist kahjuks saatnud segadused ja muutlik teave tekitab ebakindlust, kuid õpime enda ja teiste riikide kogemustest. Paremat teed peale vaktsineerimise jätkamise ei ole,“ ütles arstide liidu president Jaan Sütt. Ta lisas, et paraku on kõigil ravimitel ja vaktsiinidel kõrvaltoimeid, aga rasked tüsistused on üliharvad ja kindlasti saab riske oma arstiga arutada.

Praegu kutsume vaktsineerima eelkõige eakamaid ja riskigruppidesse kuuluvaid inimesi ning neid, kellel on käes teise süsti aeg. Kui vaktsiine jätkub, siis väärib kaalumist mõte pakkuda AstraZeneca vaktsiini ka noorematele inimestele, kes riske teades seda soovivad.

Arstkond ootab riigilt vaktsineerimise kindlat juhtimist, pikaajalist strateegiat, arusaadavaid juhiseid, selgeid sõnumeid ja vähem infomüra. Teadlaste ja arstide nõu ning abi on alati olemas.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare