-3.3 C
Rapla
Laupäev, 27 apr. 2024
UudisedPunane Rist kingib Rimi toel majanduslikes raskustes peredele abipakke

Punane Rist kingib Rimi toel majanduslikes raskustes peredele abipakke

Eesti Punase Risti Raplamaa Selts on tänu Rimi annetustele kokku pannud 45 pakki enesehooldus- ja puhastusvahenditega, et toetada abivajavaid peresid.

Pakid on komplekteeritud tänu toidukaupluste ketile Rimi. Raplamaa seltsi esindaja Irita Raismaa selgitab, et Rimi toetab Punast Risti kahel moel: Rimi poodides on Punase Risti annetuskastid, kuhu koguneb poekülastajate annetusi. Raplamaal annetuskaste ei ole. „Lisaks panustab Rimi ka ise rahaliselt, annetades meile protsendi Rimi iseteeninduskassades tehtud maksetelt,” ütleb Raismaa.

Annetused antakse Punasele Ristile üle kolm korda aastas ja nende eest ostetakse abivajajatele toidukaupa, enesehooldus- ja puhastusvahendeid, koolitarbeid ja jõulupakke. „Läheneme vajaduspõhiselt ning küsime nõu omavalitsustelt ja sotsiaaltöötajatelt, kes inimestega lähedalt kokku puutuvad,” selgitab Raismaa.

Sel korral otsustati pakkidesse panna enesehooldus- ja puhastustooteid. „Neid ei raatsita rahapuudusel ehk osta, näiteks uut hambaharja, kreemi, dušigeeli või kodu üldpuhastusvahendit. Nii saavad inimesed enda eest hoolt kanda ja tunda, et tugistruktuur ikkagi toetab. Eelistasin võimalusel ka keemiavabamaid Eesti tooteid,” toob Raismaa välja. 
Pakkidele õigete omanike leidmiseks on Raismaa ühendust võtnud omavalitsuse sotsiaaltöötajatega. Igale Raplamaa omavalitsusele antakse üle kümme komplekteeritud pakki ning usaldatakse, et iga omavalitsus leiab neile ise sobivad saajad, keda võiks need pakid kõige paremini aidata. Viis pakki jäävad Punase Risti Raplamaa Seltsi ruumidesse vajaduspõhiseks jagamiseks. 
„See on väga oluline abi,” ütleb Kohila valla sotsiaalnõunik Väino Maasalu Punase Risti pakkide kohta. Tema kogemusel on Punase Risti kaudu saadud pakid majanduslikes raskustes perede jaoks oodatud ja nad on nende eest tänulikud. Maasalu räägib, et nad on aastate jooksul varemgi Punase Risti annetusi toimetuleku toetust saavatele peredele jaganud. 
Sotsiaalnõunik nendib, et need pakid on sellised, mida omavalitsused reeglina ise kokku ei pane, seega on sellised algatused väga teretulnud. Sel korral said pakkidesse enesehooldus- ja puhastustooted ning Maasalu usub, et valik on õige. „Rahalistes raskustes pere võib-olla jätaks muidu need asjad ostmata,” ütleb ta. 
Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare