-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
TarbijaRetsept: Vale-kartulisalat

Retsept: Vale-kartulisalat

Kui küsida inimestelt kartulisalati retsepte, saab suure tõenäosusega sama palju erinevaid retsepte, kui on vastajaid. Igaüks teeb seda isemoodi. Kui aga kartulit süüa ei taha, sarnast salatit aga siiski sooviks teha, on üheks võimaluseks lillkapsaga vale-kartulisalat. Siingi on seda mängimisruumi päris palju, igaüks saab maitse enda jaoks sobivaks timmida.

Algne vale-kartulisalati retsept pärineb blogist http://odav-lchf.blogspot.com. Seal on lisatud ka keedu- ja suitsuvorsti, rohelist sibulat ja sinepit.

Vaja läheb: 6-10 suuremat lillkapsa õisikut, 6 muna, 1 värske kurk, pool purki konservmaisi, tunde järgi hapukoort ja majoneesi, maitsestamiseks soola ja pipart. Soovi korral võib veel lisada paprikat ja makrat.

Tee nii: Murra lillkapsas õisikuteks ja keeda soolaga maitsestatud vees 15-20 minutit, kuni lillkapsas on pehme. Nõruta ja tõsta kõrvale (või õue) jahtuma. Keeda munad, ehmata veega ja tõsta jahtuma. Haki kurk pisikesteks tükkideks. Kui lillkapsas on jahtunud, lõika see pisikesteks tükkideks, umbes sama suurteks, kui muidu on kartul kartulisalati sees. Purusta munad kahvliga ja lisa koos kurgiga lillkapsale. Sega kõik kokku majoneesi ja hapukoorega. Kaunista rohelise sibulaga või muu maitserohelisega.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Tervist
27. juuli 2023 13:05

Väga maitsev oli! Tegin kõrvale pannil küpsetatud kanafilee ja sobis ideaalselt… Kui peaks huvitama, siis siin selle retsept: https://healthy-protein.com/easy-pan-fried-chicken-breast-recipe-juicy/