0.5 C
Rapla
Teisipäev, 23 apr. 2024
UudisedSoome talendisaate finaalis tantsinud Triin Eller: andsime endast maksimumi

Soome talendisaate finaalis tantsinud Triin Eller: andsime endast maksimumi

Raplast pärit Triin Eller lõi koos teiste Kangoo Jumpsi treeneritega tantsurühma Kangoo Power Team ning kandideeris Soome talendisaatesse. Lõpuks jõuti kümne parema sekka.

Pärast tantsijate esimest etteastet saates oli üks kohtunik neist sedavõrd vaimustatud, et vajutas kuldnuppu, millega nad pääsesid otse poolfinaali.

Kangoo Jumps on trenn, milles tantsitakse spetsiaalsetes Kangoo Jumpsi saabastes. Tegemist on suhteliselt uue trenniga, mis on tasapisi levimas ka Eestis. „Enam ma selle konksu otsast lahti ei saa,” ütleb Eller Kangoo Jumpsi kohta. Eller on Soomes elanud kaksteist aastat ja sellest umbes viimased kaks aastat on ta Kangoo Jumpsi trenne andnud.

Kogu trenn toimub hüpates ja tantsulisi liigutusi tehes. Oma etteastete huvitamaks muutmiseks on tantsijad riietatud silmatorkavalt, kasutatakse erinevaid muusika- ja tantsustiile, toimuvad hoogsad vaheldumised liikumises ning pilku köidab koosseisu sünkroonsus.

28. märtsil toimunud poolfinaali etendusel õnnestus tantsijatel vaimustada kohtunikke veelgi ning nad tagasid omale koha finaalis. „Saime väga head kommentaarid – väga head kostüümid, vägev show,” ütles Eller kohtunike tagasiside kohta poolfinaali etteaste järel. Oma poolfinaali etteastet tegid nad põnevamaks erinevates stiilides tantsides. Eller tõi näiteks flamenko, kabaree ja Iiri tantsu.

Talendisaate finaal toimus möödunud pühapäeval, 11. aprillil. Finaalis võistlesid Kangoo Jumpsi treenerid mitmete teiste tantsijatega, aga ka muusikute ja muude talentidega. Kokku oli finaalis üheksa omanäolist osalist.

Palju tööd ja vaeva

Ettevalmistusaega jäi osalistel poolfinaalist finaalini kaks nädalat. „Kümme kuud oleme vaeva näinud, et kaks ja pool minutit end näidata. Keegi ei tea, kui palju tööd on seal taga,” tõdes Eller. Uue keeruka ja köitva kava õppimiseks ei ole kaks nädalat kuigi pikk aeg. Lisapinget lisab võistlusmoment. Eller meenutas, et lihavõttepühade ajal treenisid nad kolm päeva järjest iga päev seitse tundi. „Olime lõpuks väga väsinud,” kinnitas tantsija.

Finaali etteaste ilmekamaks muutmiseks esines trupp pimedal laval ja kasutas LED-tulesid, et enda liikumine nähtavaks teha. LED-tuled kinnitati ka saabastele ning Elleri sõnul oli sellega päris palju probleeme, kuna teipidega kinnitatud tulede akud kippusid hüpates lahti tulema. „Veel poolteist tundi enne esinemist läks ühel tantsijal tuli saapa küljes katki, aga õnneks tal oli varu kaasas,” meenutas Eller. Põnevust tekitas esinemisel ka valgustatud saua kasutamine. Siiani polnud nad esinedes esemeid käes hoidnud. „See oli minu lemmik, vägev oli seda tantsida,” ütles Eller finaalis esitatud kava kohta.

Finaalis otsustasid tulemuse üle vaatajad, kes said helistada ja oma hääle anda. Ka kohtunikud jagasid oma muljeid ning Elleri sõnul olid need kõik positiivsed. Talendisaate võitjaks kuulutati laste tsirkusetrupp, kuid võitjatena tunnevad end ka tantsijad. „Andsin endast 100%, ei eksinud kordagi ja see on juba suur võit, nii väikese ajaga uus kava õppida,” oli Eller rahul.

Talendisaate peaauhind oli 30 000 eurot. Kuigi võitu ei tulnud, on tantsijad oma eesmärgi saavutanud. Varem ütles Eller, et nende soov on Soomele näidata, kui äge stiil on Kangoo Jumps. „See on nakkav ja me oleme kui ühtehoidev perekond. See on äratanud vägeva kultuuri,” kirjeldas Eller. Tänu talendisaatele õnnestus tantsijatel oma kultuuri näidata tuhandetele televaatajatele. „Enam ilmselt ei teki kellelgi küsimust, mis asi Kangoo Jumps on,” ütles Eller naerdes.

Kangoo Power Team’i etteasteid on võimalik vaadata Youtube’is.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare