5.7 C
Rapla
Kolmapäev, 24 apr. 2024
SisuturundusArenev Rapla saab aastakümnete esimese uue kortermaja

Arenev Rapla saab aastakümnete esimese uue kortermaja

Üha atraktiivsemaks elukeskkonnaks muutuvasse Raplasse kerkib üle aastakümnete esimene kaasaegne ja ülisäästlik kortermaja.

“Rapla on muutunud nii atraktiivseks elukeskkonnaks, et vanad elamud ei rahulda enam vajadust,” selgitas Mahlamäe A-energiaklassi kortermaja arendava LVM Kinnisvara projektijuht Henel Aava. “Rap­la võlu pole ainult kiire transpordiühendus pealinnaga, vaid ka hea elukeskkond.” 
Aava kinnitusel hakkas kiire rongiühenduse loomine juba aastaid tagasi meelitama Raplasse noori peresid, kel töö pealinnas. “Aeg on edasi läinud ja täna meelitab Rapla juba ka kohalikke jääma, mis on suuremgi asi kui mõnede tulijate meelitamine,” kinnitas ta. “Erinevalt pealinna magalatest-eeslinnadest pakub Rapla terviklikku elukeskkonda, mille hea taristu ja täiskomplekt avalikke teenuseid teevad sellest hea kodukandi.”
Aava kinnitusel ületas nõudlus korralike kodude järele kriitilise piiri, mis lükkaski käima LVM-i ja Mivo Ehituse arenduse. “Nii saab 30 peret endale Mahlamäel juba järgmiseks kevadeks moodsa tipptasemel kodu,” lisas ta. 


Mivo Ehitus OÜ projektijuhi Rain Allikmäe kinnitusel sobitas arhitektuuribüroo Ansambel hoone hästi väikelinna miljöösse. “Väliselt liigendatud maja mõjub oma ümbruses koduse ja mõõdukana, välisviimistluses kasutame naturaalseid materjale,” rõhutas ta. “Projekt on hästi läbi mõeldud ja elanikud ei pea liginullenergia-majas elades enda harjumusi kuidagi muutma,” rõhutas Aava. 
A-energiaklassiga maja iseloomustavad suured üldalad ja säästlikud lahendused. Päikesepaneelid, vesipõrandaküte ja soojatagastusega ventilatsioon tagavad väga madalad kõrvalkulud. Kolmel alumisel korrusel paiknevad 1-3toalised korterid, neljandal korrusel ka neljatoalised katuseterrassi ja saunaga korterid. 

Aastaid kasutuna seisnud Mahlamäe tänava kinnistu on tänaseks läbinud kõik vajalikud menetlused, valminud on ehitusprojekt ning väljastatud on ehitusluba. 2022. aasta kevadeks valmiva neljakorruselise, 30 korteriga ja ligi 2200 m² suletud netopinnaga maja kogumaksumuseks kujuneb kolm miljonit eurot. 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare