7.7 C
Rapla
Esmaspäev, 26 sept. 2022
spot_imgspot_img

Lokuta vabatahtlik tuletõrjeselts pälvis siseministeeriumi tunnustuse

Neljapäeval, 15. aprillil tunnustas siseministeerium siseturvalisuse vabatahtlike rühmi ning üks tunnustus tuli Kehtna valda. Lokuta vabatahtlik tuletõrjeselts pälvis tunnustuse „Aasta vabatahtlik päästekomando”. Tunnustusüritus toimus virtuaalsel kujul veebiülekandena ning vastava tunnusmärgi oli Lokuta vabatahtlik tuletõrjeselts tegelikult kätte saanud juba varem.

Ürituse käigus toonitati, et 2020. aasta jooksul reageeriti Lokutalt kahekümne viiele sündmusele. Seltsi vedaja Veljo Vilbas ütles tunnustusürituse käigus näidatud intervjuus, et nad tegutsevad kogukonna huvides. „See annab adrenaliini. Kes selle pisiku saab, sellele jääb see külge. Vabatahtlik pääste annab hea enesetunde,” sõnas Vilbas.

Lisaks vabatahtlikele päästekomandodele tunnustati siseministeeriumi ürituse käigus merepäästjaid, abipolitseinike, parimat naabrivalve piirkonda ja vabatahtlike toetajaid. „Siseministeerium tunnustas juba kümnendat aastat järjest siseturvalisuse vabatahtlike rühmi ning tänab inimesi, ettevõtteid, asutusi ja ühinguid, kes meie riigi turvalisusse panustavad,” seisab ministeeriumi teates.

Eestis on pea 500 vabatahtlikku merepäästjat, ligi 1000 abipolitseiniku ja veidi üle 2000 vabatahtliku päästja. Naabrivalvega on liitunud üle 10 000 majapidamise enam kui 500 erinevast paigast Eestis.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised