3.3 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
UudisedRaplamaa noored pärimusmuusikud osalesid e-võistumängimisel edukalt

Raplamaa noored pärimusmuusikud osalesid e-võistumängimisel edukalt

Täna kuulutati välja parimad noored pärimusmuusikud suurel üleriigilisel e-võistumängimisel. Võistumängimine toimus tänavu 13. korda. Varasemalt, enne koroonapiiranguid, on konkursil osalevad lapsed ja noored kohtunud Viljandi Pärimusmuusika Aidas, et üksteisega pillimängimises mõõtu võtta. Kaks viimast kevadet on aga võistumängimine toimunud interneti teel.

Osalejatel tuli konkursil osalemiseks saata kaks pärimusmuusika lugu salvestatud videotena. Tingimuseks oli, et üks lugudest pidi pärinema esitaja kodukandist või -maakonnast või olema muud moodi mängijaga seotud, teine võis olla vabalt valitud pärimusmuusika pala.

Kokku saadeti žüriile hindamiseks 148 osalemisvideot 64 osaleja poolt. Nii mõnigi osaleja saatis erinevate pillidega mängitult mitu lugu ning oli seega esindatud erinevates pilligruppides.

Lugusid hindas žürii, mis koosneb pärimusmuusika asjatundjatest, muusikutest ja muusikaõpetajatest. Žüriisse kuulusid Märt-Matis Lill, Lee Taul, Säde Tatar, Marek Talts ja Eesti Pärimusmuusika Keskuse esindajana Tarmo Noormaa.

Kõik võitjad ja vanusegruppide pairimad tehti teatakas täna, Viljandi Pärimusmuusika Aida Facebooki lehel toimunud live-üritusel.

Võistlejad jaotati nelja erinevasse mängurühma, kus arvestati muusikaga mängitud aastaid kokku. Näiteks kui osaleja on muusikamänguga tegelenud 4 aastat aga võistumängule valitud pilli aasta, siis osales ta II mängurühmas. Pillirühmasid, kus omavahel mõõtu võeti, oli kokku seitse.

Raplamaalt võtsid osa neli noort pärimusmuusikut: Triin Pihlap– poogenpillid III grupp (Kumma küla, Kehtna vald, Rapla Muusikakool, õp. Tekla Tappo, pärimusmuusikas iseõppija), Kärt Pihlap– omalooming IV grupp (Kumma küla, Kehtna vald; Vanalinna Hariduskolleegium), Marten Kaljas– lõõtspillid ja omalooming II grupp ( Vana-Vigala, õp. Eve Burmeister), Jakob Ermann– poogenpillid ja omalooming IV (Rapla, õpetajad Karolin Übner ja Lee Taul).

Kõrgeima tulemuse Raplamaa noortest pälvis Kärt Pihlap, kes tunnistati IV mängurühma (8 aastat ja enam pilli mänginud) parimaks omaloomingus. Lisaks aukirjale saab ta inspiratsioonitunni ühelt žüriiliikmelt. Eripreemia arhiivimaterjali oskusliku jäljendamise ja rütmiliselt toeka mängu eest sai Jakob Ermann ning eripreemia julge esituse ja põneva loomingu eest sai Marten Kaljas.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare