12.7 C
Rapla
Laupäev, 1 okt. 2022
spot_imgspot_img

Riigimetsas algas kevadsuvine raierahu

Riigimetsas algas seoses lindude ja loomade pesitsusajaga raierahu. Kevadsuvist raierahu peab RMK juba alates 2002. aastast. Selle kehtestamisega välditakse eelkõige vanemates metsades elavate lindude ja loomade häirimist sigimisperioodil ning kaitstakse ka kevadisel märjal ajal metsamuldasid.

„Raierahu ajal tehakse riigimetsas metsauuendustöid ja raieid me sel perioodil ei tee. Lisaks metsaistutusele teeme töid, mis on vajalikud teede, sihtide ja kuivenduskraavide korrashoiuks, samuti jätkame pinnaste tahenemisel puidu kokkuvedu juba varem raiutud lankidelt,“ selgitas Tavo Uuetalu, RMK juhatuse liige.

RMK sõnul istutatakse tänavu riigimetsa 24 miljonit taime. Uut metsapõlve rajatakse ligikaudu 12 000 hektaril, millest 400 hektarit moodustavad väheväärtuslikud rohumaad ja põõsastikud, kus varem mets ei kasvanud. Veel on RMK-l kavas teha kevadist teede hööveldamist 8200 kilomeetril ja jätkata metsakaitseliste töödega. See tähendab, et kuuse-kooreüraski ärkamisel talveunest veetakse metsast välja sinna enne raierahu langetatud ning nüüd üraski poolt asustatud püünispuud, et vältida üraski levikut veel kahjustamata metsa.

spot_img

2 KOMMENTAARID

2 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Irene Marita
19/04/2021 16:28

AGA MITTE ERAMETSADES ???!!!

Irene Marita
19/04/2021 16:35

KAS ERAMETSADE KOHTA RAIERAHU EI KEHTI? KAS NEED ON VÄLJASPOOL EESTI RIIKI??? KAS NEED VÕIVAD TEOTSEDA VASTU EETILISELE HEALE TAVALE ???!!!

5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised