-3.4 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
ArtikkelJärvakandi noortekas sai annetuseks rularambi

Järvakandi noortekas sai annetuseks rularambi

Järvakandi noortekeskus sai ootamatult rularambi omanikuks. Tore lugu sai alguse ühe Viimsis asuva eramaja omanikuvahetusest.

Möödunud nädalal hakkas Eesti avatud noortekeskuste Facebooki lehel liikuma postitus, milles pakuti rularampi. Nimelt vahetas üks eramaja Viimsi piirkonnas omanikku. Uus omanik Jason Clark aias asetsevat ligi 50 ruutmeetri suurust rularampi vajalikuks ei pidanud. Naabrimees Jarek Jõepera käis välja mõtte sellele lammutamise asemel uus omanik leida. Järvakandi noortekeskuse juhataja Mikk Merekivi ütles, et kohe, kui ta postitust nägi, avaldas ta ka soovi see Järvakanti tuua.

Mõistagi oli ahvatleval pakkumisel palju huvilisi. „Ma alati ütlen, et neid võiks-tahaks-saaks mõtlejaid on hästi palju. Kõigest 20% on need, kes hulluse ette võtavad. Ma püüan ka seal pool püsida,” ütles Merekivi. Õige pea tuligi vastus, et juhul, kui neil õnnestub rularamp ise ära viia, saavad nad selle endale. Omanik rambi eest tasu ei tahtnud.

Transpordiga pani õla alla Rait Männa. Kohale minnes selgus, et rambi lahtivõtmine on parajalt keerukas. Ainuüksi pealmine vineerikiht oli kinnitatud enam kui tuhande kruviga. Tööd oli palju, aga kõik kulges ladusalt. Neljapäeva õhtuks oli ramp Järvakandis. „Alati on hea, kui projektide puhul kõik ladusalt läheb, siis on tunne, et teed õiget asja,” arvas Merekivi.

Kohaks valiti noortekeskuse ja kultuurihalli vaheline ala. See on majadest piisavalt kaugel, et noorte paratamatult tekitatud müra inimesi ei segaks. Samuti paigutati see tänavavalgustuse lähedale, et ka pimedal ajal oleks koht hästi valgustatud. Hea kokkusattumusena paigaldati kultuurihalli külge nädal varem ka uus kaamera, mis on täpselt uue rularambi poole suunatud.

Annetuse rahalist väärtust Merekivi täpselt ei tea. „Ma arvan, et see võib ilmselt 10 000 ja 20 000 euro vahele jääda,” pakkus ta. Tootjaga suheldes selgus, et ramp paigaldati möödunud suvel. Väljanägemise järgi sel kuigi palju kasutusjälgi ei olnud. Merekivi ütles naerdes, et juba ainuüksi nende päevade jooksul on Järvakandi noored seda rohkem kasutanud kui endine omanik.

Tegelikult on Järvakandis juba ligi kümme aastat skatepargist unistatud. Lähedal asub vana ujula, mis oleks Merekivi arvates selleks ideaalne asukoht. „Kahjuks müüdi see ära,” ütles ta. Uuesti enda omandusse pole olnud krunti võimalik saada. Noortega koos ehitati lähedal asuvale hokiväljakule juba 2012. aastal väike ramp. „Muidugi on nad sellest tänaseks ära tüdinenud, see on nii pisike,” ütles Merekivi. Seega on uus rularamp noortele tervitatav uuendus. Ta nentis, et lapsevanematel on nüüd muidugi keeruline, sest lapsed hakkavad rattaid ja muud varustust nõudma.

Praegune aeg on noorsoovaldkonnas vaikne. See tähendab, et ka töötajatel on tavapärasest enam vaba aega. Merekivi püüab keerulist koroonaaega produktiivselt ära kasutada. „Siis tuleb teha investeeringuid kogukondlikesse projektidesse,” arvas Merekivi.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare