-1.7 C
Rapla
Kolmapäev, 24 apr. 2024
UudisedNeli Raplamaa projekti saavad MATA-meetmest olulise rahasüsti

Neli Raplamaa projekti saavad MATA-meetmest olulise rahasüsti

Riigi Tugiteenuste Keskuse (RTK) komisjon andis heakskiidu toetada maakondade arengustrateegiate elluviimise toetusmeetme (MATA) kaudu nelja Raplamaa projekti kokku 380 881 euroga. Kõnealused neli projekti on Raplamaa mälukeskus, Märjamaa staadioni rekonstrueerimine, Loone linnuse jalakäijate silla ehitamine ja keskkonnahariduse kättesaadavuse laiendamine Raplamaal ja väljaspool Raplamaa piire.

Suurima summa nendest projektidest saab Märjamaa staadioni rekonstrueerimine, millele on ette nähtud 160 000 eurot. Staadioni ehituse eelarvest moodustab see vähem kui poole, sest kokku läheb see maksma 500 000 eurot ning sellest tulenevalt oleks valla osalus 340 000 eurot. Märjamaa abivallavanem Ott Valdma ütles, et tegelik maksumus selgub hankemenetluse käigus.

“Meil on rahastamise küsimuses olnud üks koosolek ning planeerime kahe nädala jooksul veel ühte koosolekut, et rääkida läbi võimalikud arengud,” rääkis Valdma. Küsimuse all on praegu ka see, kas staadionil algab töö sellel või järgmisel aastal. Staadioni projekteerimine on praeguseks igal juhul lõpule viidud. Valdma rääkis, et põhimõtteliselt oleks võimalik hankemenetlus läbi viia ning jõuda lepinguni pooleteist kuuga.

MATA-meetme tingimused näevad ette, et investeering tuleb ellu viia kahe aastaga. Lihtne näide selle kohta pärineb kahe aasta tagant. 2019. aastal sai Märjamaa vald MATA-meetmest toetust, et parandada ära ujula katus ning see töö sai tehtud 2020. aasta detsembriks.

Ülejäänud Raplamaa projektidest saavad Raplamaa mälukeskus 60 881 eurot, Loone linnuse jalakäijate silla ehitamine 110 000 eurot ja keskkonnahariduse kättesaadavuse laiendamine 50 000 eurot. Nende nelja puhul oli tegemist põhiprojektidega, mille Raplamaa Omavalitsuste Liit (ROL) MATA-meetmesse esitas. Samuti olid taotlusele kaasa pandud kaks lisaprojekti, mis sel aastal toetust ei saanud. Need olid Kohila siseskatepargi rekonstrueerimine ja Rapla keskraamatukogu ruumiprogrammi parendustööd.

Kuigi neli projekti said RTK heakskiidu, tähendab see sisuliselt, et nüüd alles taotlemisprotsess algab. Kõigil taotlejatel ehk vastavalt Rapla, Märjamaa ja Kohila vallal tuleb esitada põhitaotlus hiljemalt 14. oktoobriks.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare