7.2 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
UudisedMees pani toidu tulele ja uinus. Õnneks Nublu kutsus abi

Mees pani toidu tulele ja uinus. Õnneks Nublu kutsus abi

Tänavu 16. aprillil kell 22.18 sai turvaettevõte G4S tulekahju häireteate Raplamaal Uuskülas asuvast eramust. Häiret andis majja paigaldatud Nublu suitsu- ja vinguandur, mis oli toas tuvastanud suitsu. Majaelanik telefonile ei vastanud, mistõttu saatis G4Si juhtimiskeskus sündmuskohale patrulli. Kümne minutiga sündmuskohale jõudnud turvatöötaja tundis maja juures kõrbelõhna ja läks eramu uksele ja akendele koputama.

Viimaks ilmus uksele unine majaperemees, kes turvatöötaja pideva koputamise peale oli ärganud sügavast unest. Seejärel hakkas mees tuulutuseks aknaid avama, et suits majast välja saada. Tossu tekitas majas pliidile kõrbema unustatud toit. Suitsu- ja vinguanduri häiresignaali mees läbi une ei kuulnud.

G4S Eesti kommunikatsioonijuhi Reimo Raja sõnul oli see juhtum juba tänavu neljas, kus G4Si töötajad said päästa inimese, kes oli unustanud toidu pliidile kõrbema ja jäänud seejärel ise nii sügavasse unne, et ei kuulnud isegi suitsu- ja vinguanduri valju alarmi. Tänu Nublule suudeti hullem ära hoida. Sarnastele juhtumitele on reageerinud ka päästjad, kui lärmavast andurist on märku andnud näiteks kortermaja elanikud.

Nublu suitsu- ja vinguandur teeb suitsu või vingu tuvastades valju häält, aga saadab lisaks ka häireteate G4Si juhtimiskeskusesse. Sealt võetakse kliendiga ühendust ja küsitakse, kas on abi vaja. Kui kliendiga ühendust ei saada, saadetakse appi lähim patrull või vabatahtlikud päästjad. Kui on põhjust kahtlustada reaalset tulekahju, siis teatatakse juhtunust kohe hädaabinumbrile 112.

Selle aasta 1. märtsist on vinguandur kohustuslik kõikides hoonetes, kus on gaasiboilerid ja tahkeküttel kütteseadmed ehk ahjud, kaminad ja puupliidid.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare