3.8 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
UudisedMaakaitsepäeva tähistatakse sel aastal Kohilas

Maakaitsepäeva tähistatakse sel aastal Kohilas

Tänavune maakaitsepäev on planeeritud läbi viia Kohilas. Tegelikult pidi see seal juba 2020. aastal korraldatama, aga siis jäi see koroonaviiruse levikust tulenevate piirangute tõttu ära. Ürituse korraldusmeeskond kogunes teisipäeva, 27. aprilli hommikul ning otsustas sel aastal minna plaanidega edasi ning korraldada 23. juunil Kohilas maakaitsepäev täies mahus.

Maakaitsepäeva puhul on tegemist võidupüha tähistamisega, millest võtavad osa jõustruktuurid (politsei, päästeamet, Kaitseliit), peetakse paraadi ning Kaitseliit korraldab demolahingu.

Maakaitsepäeva on tähistatud iga aasta 23. juunil Rapla maakonna eri paigas. Näiteks 2019. aastal toimus see Kehtnas ning 2020. aastal väiksemas formaadis Kivi-Vigalas. Kohilas toimus see viimati 2014. aasta juunis. Maakaitsepäeva kulminatsioon on võidutule saabumine üleriiklikult paraadilt, tänavu seega Paidest.

Korraldusmeeskonna kokkusaamisel 27. aprillil osales ka endine Kohila vallavanem Heiki Hepner. Ta avaldas lootust, et tänavu saab ürituse läbi viia täies mahus. Siiski jälgitakse ka riigis valitseva tervisekriisi olukorda ning korraldusmeeskond jätab endale õiguse viia vajadusel läbi korrektuure.

Esialgu on ürituse pidulik osa planeeritud Kohila võiduväljakule, kus asub Vabadussõja monument. Sealt liigutakse edasi gümnaasiumi parklasse ning jõeäärsele haljasalale. Seal viiakse läbi maakaitsepäeva ülejäänud osa ning praeguse plaani kohaselt ka demolahing.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare