-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
UudisedRaplamaa plaanib ühist turismitulevikku Harjumaa, Läänemaa ja Tallinnaga

Raplamaa plaanib ühist turismitulevikku Harjumaa, Läänemaa ja Tallinnaga

Alates SA Põhja-Eesti Turism tegevuse lakkamisest on Raplamaa otsinud suunda, kellega koos luua ühist tulevikku turismivaldkonnas. Selles osas astuti kindel samm edasi reedel, 23. aprillil, kui Raplamaa Omavalitsuste Liidu (ROL) täiskogu andis rohelise tule, et siduda maakonna turismitulevik Harjumaa, Läänemaa ja Tallinna linnaga.

See tähendab, et kolm maakonda ja Tallinn esitavad ühise taotluse EAS-i (Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus) sihtkohtade arenduse koostööprojektide konkursile. Kui EAS annab taotlusele heakskiidu, tähendab see, et projektis osalevad partnerid, sealhulgas Rapla maakond, saavad järgmiseks kaheks aastaks turismivaldkonna tegevuste läbiviimiseks 50 000 eurot. Nende tegevuste märksõnad on muuhulgas kestliku ehk säästva turismi arendamine, turvalise teenusepakkumise edendamine piirkonnas ja külalislahkuse arendamine. Projekti kirjelduses on märksõnu välja toodud rohkemgi.

Raplamaa poolelt on selles projektis aktiivselt kaasa löönud Kehtna valla arendusjuht Varri Väli. Ta rääkis, et eesolev kaheaastane periood on kõigi nelja partneri jaoks tutvumis- ja ühtlasi ka tõestamisaeg. Kui kahe aasta jooksul saadakse ühised visioonid käima, on see eelduseks ühise turismiorganisatsiooni ehk DMO (inglise keeles destination management organisation) asutamisele. Arutelud Harjumaaga on sellel teemal kestnud ligikaudu aasta, Läänemaa liitus grupiga mõni kuu tagasi ning kõige uuem täiendus on Tallinna linn. Varri Väli tõi välja, et see on väga suur samm edasi, sest Tallinna külastab teatavasti Eesti piirkondadest kõige rohkem turiste.

Väli sõnas, et kui Raplamaa tõestab end eesootava kaheaastase perioodi jooksul Tallinnale väärilise partnerina, võib sellele järgneda ka edaspidine turismialane koostöö. Pealinnapoolne koostööpartner nendes tegevustes on Tallinna strateegiakeskuse turismiosakond. Nemad kasutavad linnapildis, reklaamides ja sotsiaalmeedias kaubamärki VisitTallinn.

Seega saab öelda, et sihtkoha arenduse koostööprojektide konkursil osalevad ühtse piirkonnana neli haldusüksust: Harju-, Rapla-, Läänemaa ja Tallinna linn. 23. aprillil toimunud ROL-i täiskogu istungil esines ettekandega Karmen Paju sihtasutusest Põhja-Eesti Turism. Ta ütles, et taotlus plaanitakse esitada EAS-ile reedel, 30. aprillil. EAS-i rahastusotsust oodatakse maikuu lõpus.

“Läbirääkimiste käigus jõuti tõdemuseni, et Tallinna lähiümbruse maakonnad Harju-, Rapla- ja Läänemaa omavad pealinna väljasõidusihtkohtadena ühisosa ja potentsiaali, mida tootearenduslikus koostöös edendada. Tallinna liitumine konsortsiumiga lisab võimekust, valdkondlikke kompetentse ja võimaldab kogu piirkonda klienditeekonna mõistes tervikuna käsitleda,” rääkis Paju.

Koostööprojekti esitaja on SA Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskus ning koostööpartnerid on Tallinna strateegiakeskus (VisitTallinn), Harjumaa Omavalitsuste Liit, Raplamaa Omavalitsuste Liit, Sihtasutus RAEK ja SA Läänemaa.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare