7.6 C
Rapla
Teisipäev, 28 sept. 2021

Retsept: Ameerika maisisupp

Maikuu on kohe käes ja miks mitte natuke sõnadega mängida ja algavat kuud maisisupiga tervitada. Maisisupp on alguse saanud Ameerikast, kus indiaanlased erinevaid suppe valmistasid, kasutades põhikomponendiks maisi kui nende põhisaaki. Maisisuppe on armastatud ka Indias ja Hiinas. Põhjuseid, miks maisi oma toitudes kasutada, on mitmeid. Näiteks sisaldab see palju kiudaineid, beetakaroteeni ja luteiini, mõjudes seega hästi seedesüsteemile ja silmadele. Selles leidub ka ohtralt vitamiine ja mineraalaineid. Pole siis ime, et maisi on põlisameeriklased kasvatanud juba aastatuhandeid ja otsetõlkes tähendab mais “see mis hoiab elus”.

Maisisupp ise on kergesti valmiv igapäevane roog, mida söövad hea meelega ka lapsed. Retsept on leitav Nami-Nami toidublogist.

Vaja läheb: 50 g kuumsuitsupeekonit, 1 sl võid, 1 suur sibul, 2-3 porgandit, 3-4 kartulit, 1 kollane või punane paprika, 1 sl nisujahu soovi korral, 1 sl mahedat paprikapulbrit, 1 l kana- või köögiviljapuljongit, 340 g magusat maisi, 2 dl 10% rõõska koort, väike kimp värsket peterselli või sibulapealseid või koriandrit, soola ja musta pipart

Tee nii: Lõika peekon kuubikuteks. Koori sibul, porgandid ja kartulid, lõika kõik väikesteks kuubikuteks. Lõika paprika peenikesteks ribadeks.

Prae esmalt peekon suures potis võis kuldseks. Lisa köögiviljad (sibul, kartul, porgand, paprika), kuumuta 5 minutit, aeg-ajalt segades. Lisa paprikapulber ja sega supp korralikult läbi. (Autentsema chowder-stiilis supi jaoks tuleks siinkohal lisada ka supilusikatäis jahu, aga supp on piisavalt tummine ka selleta.) Lisa puljong ja kuumuta supp keemiseni. Lisa nõrutatud konservmais.

Kata pott kaanega ning keeda suppi tasasel tulel 15-20 minutit, kuni kartul ja porgand on pehmed. Veidi enne lõppu sega juurde rõõsk koor. Maitsesta pipraga, serveerimisel puista peale hakitud maitseroheline.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,159JälgijatFollow

Viimased uudised