-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
UudisedVolikogu arutab Rapla korvpalli rahastamist mai lõpus

Volikogu arutab Rapla korvpalli rahastamist mai lõpus

Küsimus, kuidas ja kui suure summaga toetab kohalik omavalitsus Avis Utilitas Rapla korvpallimeeskonda, ootab volikogu otsust.

Mäletatavasti jättis Rapla volikogu oma märtsikuu istungi päevakorrast viimasel hetkel välja eelnõu, mis puudutas uue sporditoetuse loomist. Vallavalitsus kavatses lisaks esindusvõistkonna 25 000 euro suurusele toetusele luua ka spordiklubide toetuse summas 75 000 eurot. Ettepaneku eelnõu päevakorrast välja jätta tegi Rene Kokk, kes ütles, et teema vajab veel arutamist. Tema hinnangul poleks õiglane, kui mõlemad toetused läheksid samale taotlejale. Teisalt on Rapla Korvpallikool väljendanud selgelt, et taseme säilitamiseks ja nimesponsori Utilitase hoidmiseks on vaja valla toetuse tõstmist 100 000 euroni.

Aprillikuu volikogu istungi eel polnud volikogu liikmetelt laekunud ühtegi ettepanekut, kuidas päevakorrast välja jäänud eelnõud parandada. Olukord tekitas omajagu segadust ja küsimusi, mis edasi saab ja kas volikogu saab eelnõud algsel kujul hääletama asuda. Esialgu avaldatud info kohaselt seda punkti aprillikuu istungi päevakorras siiski polnud. See lisati päev enne istungit eesmärgiga leppida kokku aeg muudatusettepanekute tegemiseks. Veel enne istungi algust küsis kultuuri- ja spordikomisjoni esimees Väino Sassi volikogu esimehelt Margus Jaansonilt, millele tugineb otsus küsimus päevakorrast välja jätta.

„Tundub, et see oli eelmisel korral lihtsalt üks protseduuriline aps, mida me ei pannud sel hetkel tähele,” vastas Jaanson. Nimelt on tema sõnul probleem selles, et päevakorrapunkti väljajätmisel jäi kindlaks määramata tähtaeg, mis ajaks muudatusettepanekuid teha tuleb. Sellest tulenevalt jäi teema tema sõnul soiku. Temaga nõustus ka Rene Kokk, kelle sõnul on korrektsuse huvides vaja siiski esmalt kuupäev kokku leppida.

Nii mõnigi teine volikogu liige ei mõistnud aga, miks ei võiks asuda hääletuse juurde, kui eelnõu on juhtivkomisjonist heakskiidu saanud ja muudatusettepanekuid sellele pole laekunud. Pärast mõningast arutelu lepiti kokku, et ettepaneku tegemiseks on aega 12. maini.

Kultuuri- ja spordikomisjoni istung toimub 18. mail. Nende kahe kuupäeva vahel peab vallavalitsus materjali komisjoni jaoks ette valmistama. Vallavanem Meelis Mägi kinnitas, et vallavalitsus on selle tarbeks valmis korraldama erakorralise istungi. See tähendab, et kõigi eelduste kohaselt peaks eelnõu mai lõpus taas volikogu lauale jõudma ning küsimus lõpuks hääletusele minema.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare