4.4 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
UudisedEspaki uus kauplus kerkib hoogsalt

Espaki uus kauplus kerkib hoogsalt

Ehitusmaterjali- ja tööriistakaupluste kett Espak ehitab Raplasse uut kauplust. Tööd on täies hoos ja peaksid plaanide järgi valmima sügiseks.

Rapla kaupluse juhataja Tiit Niklus ei tihka tähtaegadest liiga palju rääkida. Kaupluse eeldatav valmismisaeg on sügisel, aga erinevad ootamatused võivad seda mõjutada. Tänasel kauplusel on müügipinda umbes 700 ruutmeetrit. Uues hoones on seda 2000 ruutmeetrit. Kuigi pealtnäha tundub see suur laienemine, näitab teiste kaupluste kogemus, et ruumi võiks alati rohkem olla. Laienemise tulemusel suureneb ka tootevalik. „Võib-olla saab laiendada santehnika osakonda, võib-olla tööriistade või elektrikaupade osakonda,” rääkis Niklus. Tema sõnul on mõtteid juba koondatud, kuid kindlad otsused tootevaliku osas tehakse siis, kui hoone valmis.

Laienemise käigus tekib ka klientidele rohkem ruumi valikuga tutvumiseks. Niklus ütles, et päris pealinna ehituskaupluste sarnast avarust aga ilmselt Raplas olema ei saa. Vanade ruumide edasise tuleviku suhtes ei ole täna täit selgust. „100% on siis selge, kui oleme ära kolinud, kas me saame neist ruumidest midagi ära anda. Küsijaid on palju, aga hetkel midagi lubada ei julge,” rääkis kaupluse juhataja. Ei ole välistatud, et kauplus jätkab mõlemal pinnal ja mingid osakonnad jäävad vanadesse ruumidesse.

Ehitaja on Mapri Ehitus OÜ. Hetkel on käsil katusetööd ja tehnosüsteemide rajamine. Just katus on prioriteet, mille taga ootavad mitmed teised tööd. Objektijuht Anti Mihkelson ütles, et tulenevalt olukorrast maailmas on olnud probleeme ehitusmaterjalide tarnetega. „Katus lõigi plaanid natuke sassi. Katuse soojustusmaterjal öeldi alltöövõtjale ootamatult üles,” selgitas ta. Asendust otsiti kogu Eestist ja õnneks ka leiti. „Tänu sellele, et me suutsime selle ise kokku ajada, saime asjad liikuma. Aga eks see paarinädalase nihke lükkas sisse, mis tuleb kuskilt mujalt tagasi võtta,” rääkis Mihkelson.

Mihkelson lisas, et laias laastus on suurem osa vajalikust materjalist siiski õnnestunud kätte saada. Ta oli optimistlik, et sügiseks saab hoone valmis nii nagu kavandatud.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare