3.8 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
UudisedRapla riigimajja kolib 16 riigiasutust

Rapla riigimajja kolib 16 riigiasutust

Renoveerimistööde lõppedes on Rapla riigimajas 123 töökohta ning majja kolib 16 riigiasutust. Kolimist kaaluvad ka RAEK ja ROL.

Riigi Kinnisvara AS-i kommunikatsioonijuht Mariliis Sepper kinnitab, et Raplas Tallinna maantee 14 asuvas riigimajas on renoveerimistöödest suurem osa tehtud, parasjagu on käimas siseviimistlus. Hoone peaks kasutamiseks valmis olema 2022. aasta jaanuaris.

Sepperi sõnul kolib majja kuusteist riigiasutust: Eesti Töötukassa, Sotsiaalkindlustusamet, Keskkonnaamet, Maa-amet, Maanteeamet (Transpordiamet), Rahandusministeeriumi regionaalhaldustalitus, Tööinspektsioon, Muinsuskaitseamet, Rahvakultuurikeskus, Põllumajandus- ja Toiduamet, Eesti Maksu- ja Tolliamet, Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet, Haridus- ja Noorteamet, Terviseamet ja Rahandusministeeriumi Infotehnoloogiakeskus. Kolimise tulemusena vabastatakse kolm hoonet. Kokku luuakse 123 töökohta, nende hulgas kaheksa kaugtöökohta.

ROL ja RAEK kaaluvad kolimist

Enne renoveerimistööde algust tegutsesid ROL (Raplamaa Omavalitsuse Liit) ja RAEK (Raplamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskus) riigimaja ruumides. Praegu on nad end sisse seadnud riigimajast üle tee endises pangahoones.
ROL-i tegevdirektori Silvi Ojamuru sõnul on rahandusministeerium teinud ettepaneku nii ROL-ile kui ka RAEK-ile renoveerimise lõppedes tagasi riigimajja kolida. „Pakutud lahendused ei ole 100% vastuvõetavad,” tõdeb Ojamuru. Pakkumine on arutlusel ning kavatsus on rahandusministeeriumile oma ettepanekud ja soovid edastada.
RAEK-i juhataja Janek Kadariku sõnul on RAEK-i ja ROL-i soov tegutseda kas ühisel pinnal või lähestikku. „Selliselt on koostöö kõige sujuvam,” ütleb ta. Kadariku sõnul arutletakse praegu nii pakutud ruumiprogrammi üle kui ka selle üle, kuidas olla kliendile lähemal. Ta toob välja, et nii väikesel kui ka suurel majal on oma eelised.





Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare