12.7 C
Rapla
Pühapäev, 24 sept. 2023
ArtikkelRapla vallavalitsuse vastulause

Rapla vallavalitsuse vastulause

Liis Lillemets, keskkonnaspetsialist

28. aprillil 2021 ilmunud Raplamaa Sõnumite artiklis „Ületäitunud pakendikonteiner: probleem, mis jätkuvalt ebamugavusi tekitab“ on ajakirjanik Katri Reinsalu Rapla vallavalitsuse keskkonnaspetsialisti Liis Lillemetsa antud kommentaare valesti tõlgendanud.

Artiklist selgub, et avalikud konteinerid on seotud Rapla vallas korraldatud jäätmeveo osutaja AS-ga Eesti Keskkonnateenused, kuid tegelikult see nii ei ole. Pakendite kogumine on Eestis korraldatud vastavalt pakendiseadusele taaskasutusorganisatsioonide kaudu, kes korraldavad ja vastutavad kogumise ja veo eest.

Avalikke konteinereid teenindavad Rapla vallas kolm ettevõtet: MTÜ Eesti Taaskasutusorganisatsioon, Eesti Pakendiringlus OÜ ja Väätsa Prügila AS. Kuna nimetatud ettevõtted teenindavad avalikke konteinereid kogu Eestis, tühjendatakse konteinereid logistilistel põhjustel kord nädalas või kord kahe nädala tagant.

Rapla vallavalitsus teostab pidevalt järelevalvet pakendite kogumiskohtade üle ja edastab infot ja ettepanekuid taaskasutusorganisatsioonidele pakendite kogumise ja veo paremaks korraldamiseks. Samuti koristab vald jätkuvalt pakendite konteinerite ümbrusi sinna toodud erinevatest jäätmeliikidest.

Rapla valla territooriumil toimub korraldatud jäätmevedu segaolmejäätmetele, paberile ja kartongile ning biolagunevatele köögi- ja sööklajäätmetele, jäätmevedu osutab AS Eesti Keskkonnateenused (leping kehtib 31.10.2023). Pärast seda on võimalik uue hanke koostamisel ära märkida, et järgmine ettevõte, kes hanke võidab, peab hakkama korraldama ka pakendite jäätmevedu, nii on võimalik igas majapidamises edaspidi kodunt lahkumata pakendeid ära anda. Sellisel juhul jääb koormus avalikele konteineritele väiksemaks ning mure, kuhu oma pakendeid panna, jääb ära.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
külamees
12. mai 2021 08:10

Kodanikku ei huvita millised lepingud kellega vald on sõlminud vaid see et konteinerid oleksid õigel ajal tühjendatud. Nii lihtne see ongi! Ja jätke see hämamine!

Kõik uudised
Kuulutused