6.6 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
TarbijaRetsept: Kartuli-brokoli vormiroog

Retsept: Kartuli-brokoli vormiroog

Enamasti lapsed ei armasta brokolit, kohe üldse mitte. Mul on vedanud, sest lapsed söövad seda ka niisama, täitsa toorelt. Andke vaid kauss brokolit ja lillkapsast ette ja õhtune snäkk on olemas.

Kui aga brokoli ei kuulu lemmikköögiviljade hulka, on see mõnes vormiroas võimalik apetiitsemaks muuta.

Näiteks alljärgneva kartuli-brokoli vormiroa õpetuse juures Toidutare lehel on kirjas, et koos kartuliga ahjus kuldseks küpsenud brokoli maitseb ka neile, kes muidu selle rohelise vitamiinipommi sõbrad ei ole.

Brokoli on üldse maailma kõige tervislikumaks köögiviljaks kuulutatud, olles näiteks vähivastane ja noorendav toiduaine.

Kes kuidagi lihata ei saa, võib vormiroale lisada kana, singi või toorsuitsupeekoni tükke. Antud kogusest saab söönuks neli inimest.

Vaja läheb: 1 brokoli, 2 muna, 1 dl piima, soola, 1 dl riivjuustu, 6 kartulit, soovi korral tükeldatud liha.

Tee nii: Koori kartulid, lõika neljaks. Pese brokoli ja eralda õisikud. Aja potis vähese soolaga maitsestatud vesi keema. Lisa kartulid ja keeda 15 minutit. Lisa brokoliõisikud, keeda veel 5 minutit.

Nõruta köögiviljad ja tõsta ahjuvormi. Klopi munad lahti, lisa piim. Lisa veidi soola. Vala munapiim köögiviljadele, soovi korral puista peale lihatükid ning lisa lõpetuseks vormile riivitud juust. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit, kuni juust on kuldne.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare