15.5 C
Rapla
Laupäev, 27 juuli 2024
UudisedTöö- ja karjäärimess kolis koroonapiirangute tõttu virtuaalmaailma

Töö- ja karjäärimess kolis koroonapiirangute tõttu virtuaalmaailma

Kevadine aeg on igal aastal tööturul tihe, sest pakkumisele tulevad suvised hooajatööd. Seetõttu on toimunud maakondlikud töö- ja karjäärimessid just kevadel, et suve alguseks oleks tööandja ja töötaja teineteist leidnud. Seekord ei saanud messi koroonapiirangute tõttu füüsiliselt korraldada ning selle asmel koliti virtuaalmaailma.

Mess sai alguse 27. aprillil ning kestis 30. aprillini. Teiste Raplamaa ettevõtete seas osales ka Kehtna Mõisa OÜ. Ettevõtte juhatuse liige Märt Riisenberg ütles, et nende ootus oli loomulikult leida sobivaid töötajaid, kuid see kahjuks ei õnnestunud. Messil oldi väljas ühe tööpakkumisega vasikatalitaja ametikohale, ent sobivat töötajat ei leitud. Küll aga täideti see ametikoht pärast messi. Riisenberg sõnas, et sinna oli kiiresti inimest vaja, sest loomad vajavad pidevat hoolt.

Lisaks ettevõtetele haarasid messil osalemise võimalusest kinni ka koolid. Nii oli seal väljas näiteks Vana-Vigala tehnika- ja teeninduskool. Kooli noortejuht Adeele Zagorski ütles, et nende peamine messil osalemise eesmärk oli kooli põneva eluolu tutvustamine nii potentsiaalsetele õpilastele kui ka nende vanematele. “Virtuaalmess oli selleks ideaalne võimalus, kuna kõik sisseastumiseks vajalik info tuli otsijale mugavalt kätte tema nutitelefoni või arvuti ekraanile.

Võrreldes vanema messiformaadiga, kus inimesed said suures saalis tutvuda kooli füüsilise boksiga ja suhelda meie töötajate ning õpilastega, on virtuaalmessi vahetu tagasiside olnud väiksem. Siin tuleb aga arvestada, et veebikeskkonnas toimuv mess ongi esialgu pigem informatiivne ning reaalsed järeldused selle kasutegurist saab teha augustis, kui sisseastumine on lõppenud,” rääkis Zagorski. Ta lisas, et Vana-Vigala TTK on virtuaalsetel messidel valmis osalema ka edaspidi.

Virtuaalne mess ise kujunes populaarseks ning seda platvormi külastas kokku 24 127 inimest. Tööandjaid ning koostööpartnereid osales kogu Eestist 150. Raplamaalt osales virtuaalsel töö- ja karjäärimessil kuus tööandjat ja üks kutsekool: Rapla Tarbijate Ühistu, Kohila Vineer OÜ, O-I Estonia Järvakandi klaasitehas, Kehtna Mõisa OÜ, Projektiagentuur OÜ, Rapla Vallavalitsus ja Vana-Vigala TTK.

Tunduvalt keerulisem on öelda, kui palju osales virtuaalsel messil Raplamaa tööotsijaid. Põhjus seisneb selles, et seal osalemiseks ei tulnud ennast registreerida. Töötukassa Raplamaa osakonna tööandjate konsultant Lili Saksing ütles, et senine tagasiside on tööotsijatelt olnud positiivne. “Külastajad osalesid aktiivselt töötubades (47 töötuba, 5 infoloengut) ning kasutasid individuaalset karjäärinõustamist ja töövestluse simulatsiooni,” rääkis Saksing. Ühtlasi avaldas ta lootust, et juba sügisel saab korraldada maakondliku töö- ja karjäärimessi, mis toimub päriselt ning mitte virtuaalmaailmas.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare