-0.1 C
Rapla
Kolmapäev, 24 apr. 2024
UudisedPäästjad juhtisid meeleavaldusega tähelepanu palgaprobleemile

Päästjad juhtisid meeleavaldusega tähelepanu palgaprobleemile

Täna, 12. mai keskpäeval toimus Eesti päästeala töötajate ametiühingu (EPTAÜ) eestvedamisel meeleavaldus, millega tõmmati tähelepanu päästjate palgaprobleemile.

Ka Rapla päästjad osalesid meeleavaldusel ja rivistasid komando territooriumil kümneks minutiks üles nii päästetehnika kui ka mehed. Üleriigilise virtuaalse meeleavalduse eesmärk on juhtida poliitikute ja avalikkuse tähelepanu ikka veel lahenduseta päästjate palgaprobleemile. Aastaid on riik andnud lubadusi päästjate palk Eesti keskmisega samale tasemele tõsta. Lubadus ongi senini vaid lubaduseks jäänud. Täna on päästjate keskmine palk 1068 eurot. Vahe Eesti keskmisega on 380 eurot.

„Mehed on tüdinenud lubaduste mittetäitmisest. Midagi muud me teha ei saa kui ennast näidata. Töö peab ikka edasi käima. Sedagi tegime oma lõuna ajast,” ütles päästja Raigo Leinberg. „Meie oma lubadust täidame. Tuleme hommikul tööle ja teeme oma ülesanded ära. Poliitikud ei ole oma lubadust täitnud,” lisas meeskonnavanem Villu Pihlakas.

Meeleavaldus oli ka valitsuse siseturvalisust puudutava kärpeplaani vastu, mis võib päästeametis kaasa tuua nii koondamisi kui ka komandode sulgemisi. „Jääb arusaamatuks, kuidas väärtustab eesootav eelarvekärbe päästeteenistujaid, kes võitlevad koos meditsiinitöötajate ja politseinikega koroonarinde eesliinil? Küüniline on nimetada palgatõusuks olukorda, kus riik võtab esmalt ära 5% asutuse kogueelarvest, ja annab tagasi vaid 3,2% palgafondist, mis on ära võetust oluliselt väiksem suurusjärk,” on ametiühingu seisukoht. Ametiühing kutsub Riigikogu ja valitsust järele mõtlema, kas niigi kriitiliselt õhukeseks lihvitud Päästeameti eelarvet veelgi kärpida. Ametiühingu hinnangul pole see abi kättesaadavust kahjustamata võimalik.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare