3.8 C
Rapla
Esmaspäev, 3 okt. 2022
spot_imgspot_img

Spordiakadeemia stardikonverentsil sõlmiti hea tahte leping

Reedel, 14. mail peeti virtuaalsel kujul Raplamaa spordiakadeemia stardikonverentsi. Ühe osana sellest üritusest sõlmisid kaksteist osapoolt hea tahte lepingu. Selle tektstis väljendatakse tahet ja valmisolekut aidata kaasa laste ja noorte liikumisaktiivsuse edendamisele, tervete eluviiside väärtustamisele ja saavutusspordi arendamisele Rapla maakonnas.

Dokumendis on kirjas:

“Jätkatakse maakonna noortespordi koostöövõrgustiku, Raplamaa spordiakadeemia
arendamist, et tagada noorsportlastele parimad arenguvõimalused ja kvaliteetsed
teenused, maakonna spordiobjektide tõhusam kasutamine ja spordivaldkonna mõistlik
rahastamine.

Koostööpartnerid viivad hea tahte leppes kavandatud tegevusi ellu heas usus, koostöö
vaimus ja vastastikuses lugupidamises. Kõik kerkivad küsimused lahendatakse
partneritevaheliste avatud läbirääkimiste teel.”

Hea tahte lepingule kirjutasid alla Kultuuriministeerium, Eesti Olümpiakomitee, Eestimaa Spordiliit Jõud, Eesti Koolispordi Liit, Tartu Ülikooli sporditeaduste ja füsioteraapia instituut, Raplamaa Omavalitsuste Liit, Rapla Maakonna Spordiliit, Rapla Gümnaasium, Kehtna vald, Kohila vald, Märjamaa vald ja Rapla vald.

Hea tahte leping tõukub Maailma terviseorganisatsiooni soovitusest, et kõigil lastel tuleb aktiivselt liikuda vähemalt 60 minutit päevas. Uuringutest selgub, et Eestis ja Raplamaal on selliseid vaid 15 protsenti laste koguarvust.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised