18.3 C
Rapla
Reede, 3 mai 2024
UudisedRapla kristlikud kogudused otsivad omavahelist koostööd

Rapla kristlikud kogudused otsivad omavahelist koostööd

Laupäeval, 15. mail toimus kõigi Raplas asuvate kristlike koguduste osavõtul kokkusaamine, et arutada võimalusi koostööks. Tegemist oli esimese omataolise kohtumisega ning see peeti väikeses ringis Seitsmenda Päeva Adventistide Rapla koguduse ruumides Põllu tänaval.

Kohal olid adventistide koguduse pastor Olavi Laur, Rapla Vabakoguduse pastor Matt Edminster, EELK Rapla Maarja-Magdaleena koguduse õpetaja Mihkel Kukk ning aktiivsemad koguduse liikmed.

Kogudustevahelisi kokkusaamisi on olnud varemgi, kuid see tava katkes eelmisel aastal. Alates üheksakümnendate keskpaigast toimusid Rapla maavalitsuse eestvedamisel kokkusaamised vaimulike ja koguduste juhtide ning kohalike omavalitsuste juhtide vahel. Viimane selline kokkusaamine oli 2019. aasta kevadel Järvakandis, kuid eelmisel aastal jäi see ära. Kuna 2018. aasta 1. jaanuarist likvideeriti maavalitsuste tegevus, korraldas 2019. aasta kokkusaamist Raplamaa Omavalitsuste Liit.

Seekordne kokkusaamine ei olnud varasematega kuidagi seotud. Kohtumise idee pärines koguduste aktiivsetelt liikmetelt, et arutada võimalikku koostööd Rapla koguduste vahel. Üks idee, mis arutelude käigus esile kerkis, oli ühise telgi püstitamine augustis Rapla melumessil. Selleks ajaks plaanitakse koostada ka voldik, mis ühendab infot kõigi kolme koguduse tegevuse kohta.

Kokkusaamisel viibinud koguduse liikmed selgitasid, et idee kohtumise korraldamiseks sai alguse neljapäevastelt palveõhtutelt, kus tekkis huvi selle vastu, mida teistes kogudustes tehakse. “Oleme kõik ikkagi ühe Isa lapsed,” sõnas üks kokkusaamise algatajaid Ain Pärnapuu. Kaugem eesmärk on osalejate sõnul see, et rohkem inimesi leiaks tee Jumala juurde. Ühtlasi lepiti laupäeval kokku, et selliseid kokkusaamisi korraldatakse ka edaspidi.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare