1.6 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
UudisedJärvakandi kalmistu haldamise võttis üle Classicnord OÜ

Järvakandi kalmistu haldamise võttis üle Classicnord OÜ

Eelmisel nädalal toimunud Kehtna vallavolikogu istungil andis volikogu ühehäälse otsusega vallavalitsusele loa sõlmida Järvakandi kalmistu haldamiseks haldusleping ettevõttega Classicnord OÜ ehk Lelle Matusebüroo. Sama ettevõte on vallavalitsuse tellimusel juba varem Järvakandi kalmistul korrastustöid teinud.

Kehtna abivallavanem Jalmar Mandel ütles, et koostöö on kulgenud hästi. Varem ei olegi Järvakandi kalmistul oma haldajat olnud. Seni tegeles sealse tegevuse korraldamisega Kehtna vallavalitsuse keskkonnaspetsialist, kellel on ka teisi ülesandeid. „Lelle ja Kehtna kalmistutel on vallavalitsuse koosseisus olev kalmistuvaht, kes korraldab kõik vajalikud tegevused neil kalmistutel. Järvakandi kalmistu on suhteliselt uus kalmistu ning selle kompleksne arendamine nõuab pidevat tööd ja süsteemset lähenemist, seetõttu leidis vallavalitsus, et on otstarbekas leida kalmistu haldamiseks partner,” selgitas Mandel.

Ta avaldas lootust, et selle käigu tulemusena on kalmistuteenus kodanikele paremini kättesaadav ning kalmistu enda heakord paraneb. Teenused, mida varem osutas vallavalitsus, nagu hauaplatsi eraldamine, kalmisturegistri pidamine, kalmistu üldine heakord, kodanike jaoks tasuliseks ei muutu. Küll aga on kalmistu haldajalt võimalik tellida täiendavaid teenuseid nagu matuste korraldamine, matusetarbed ja transport, mida pakub Lelle Matusebüroo vastavalt oma hinnakirjale. Muudatus on ka see, et kui leinajal on soov korraldada matused Järvakandi kalmistul, tuleb selleks pöörduda otse Classicnord OÜ ehk Lelle Matusebüroo poole.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare