6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
UudisedRapla luteri kiriku kogudus valis uue nõukogu

Rapla luteri kiriku kogudus valis uue nõukogu

Iga nelja aasta tagant valivad kõik Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) kogudused uue nõukogu koosseisu. Rapla kirikus toimusid valimised pühapäeval, 23. mail ehk esimesel nelipühal.

Uues nõukogus on kokku kakskümmend liiget. EELK põhikiri sätestab vahemiku, mis on 7-30 koguduse täisõiguslikku liiget. “Et Rapla on EELK 169 koguduse hulgas oma suuruse poolest esikümnesse kuuluv kogudus, valisime seekord kakskümmend liiget ja neli asendusliiget. Iga järgmise koosseisu liikmete arvu määrab ära eelmine nõukogu,” rääkis koguduse õpetaja Mihkel Kukk. Ta lisas: “Nõukogu tähtsaim ülesanne on edendada kõige laiemas mõttes koguduse tegevust, olles eelkõige toeks vaimulikele koguduse usulisel ja kõlbelisel ülesehitamisel, ning pidada järelevalvet majandustegevuse üle.”

Nõukogu valiti koguduse liikmete poolt ning nõukogu omakorda valib juhatuse. Mõlemad on ametis neli aastat. Juhatusse kuulub kaks kuni kaheksa koguduse liiget. Rapla koguduse juhatusse osutusid seekord valituks Raivo Erm (esimees), Kristjan Aller, Rene Heinsalu, Kaie Kensap, Marje Leipalu ja Jaak Vitsur. Koguduse õpetaja on nii nõukogu kui ka juhatuse liige oma ameti poolest.

Järelevalve teostamiseks koguduse juhatuse majandustegevuse üle valib nõukogu kas revisjonikomisjoni või revidendi. Rapla koguduse revisjonikomisjoni liikmeteks valiti Karl-Gustav Tamberg, Milvi Tammik ja Siim Jõgis. Kuna Rapla kogudus kuulub kiriklik-administratiivselt Lääne-Harju praostkonda, valiti sinodi kui praostkonna esinduskogu saadikuteks Raivo Erm ja Kaie Kensap.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare