14.4 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
UudisedRapla saab endale Prisma ja Pepco

Rapla saab endale Prisma ja Pepco

Raplasse ehitatakse uus kaubanduskeskus, kus seavad end sisse Prisma Peremarket, Pepco kauplus ning Benu Apteek. Uus kaubanduskeskus kerkib bussijaama kõrvale.

Vintselle OÜ kavandatav kaubanduskeskus saab olema enam kui 3000 ruutmeetrit suur ja selle külastajatele on ette nähtud 260 parkimiskohta. Lõviosa ehk 2500 ruutmeetrit kogupinnast on Prisma päralt. Lisaks tuleb Raplasse esmakordselt ka Pepco kauplus, mis on tuntud oma soodsate hindade ja lastekaupade poolest.

Rapla saab juurde ka uue apteegi. Benu apteekide frantsiisijuht Rainer Kaseväli kinnitas kuuldusi, et Benu frantsiisipartneril on plaanis avada Raplas uus apteek. „Tegemist oleks täiesti uue apteegiga uues ja moodsas valmivas kaubanduskeskuses,” lisas ta.

Kuigi masinad on kinnistul juba mõnda aega olnud, ootasid nad seni geodeedi pärast. Nüüd on kavandatav hoone maha märgitud ja ehitustööd võivad alata. Kui kõik sujub plaanide kohaselt, avab uus keskus oma uksed juba aasta pärast maikuu esimeses pooles.

Selge on ka see, et uus kaubanduskeskus asub olemasolevale Rappeli keskusele väga lähedal. Suurt probleemi selles arendaja ei näe. Usutakse, et kliente jätkub kõigile. Kavandatavast kaubanduskeskust üle Tallinna maantee laieneb Espaki ehituskauplus ja seega tekib sinna piirkond, kus Raplamaa inimesed saavad mugavalt kõik oma vajalikud ostud sooritada. Samuti toob arendaja välja, et Prisma Peremarket on viimastel kuudel silma paistnud odavaima ostukorviga. Uue poe lisandumine parandab kohalikku valikuvõimalust.

Kaubanduskeskust on Risti 1 kinnistule pikka aega kavandatud. „Detailplaneering kehtestati juba 2008. aastal ning 2019. aastal kehtivat detailplaneeringut täpsustati projekteerimistingimustega. Esimene ehitusluba anti maaüksusele juba 2014. aastal, kuid see on nüüdseks kehtetuks tunnistatud ning 2021. aasta kevadel anti uued ehitusload kaubanduskeskuse hoonele ja sellega seotud rajatistele ning nende lubade alusel tegevus seal käib,” kommenteeris vallaarhitekt Cerly-Marko Järvela.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare