9.9 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
UudisedVaktsineeri end puukentsefaliidi vastu apteegis

Vaktsineeri end puukentsefaliidi vastu apteegis

Kuni 20. juunini saab Rapla Benu apteegis lasta end vaktsineerida puukentsefaliidi vastu.

Puukentsefaliidi vastu vaktsineerimine annab vaktsineeritule 99-protsendilse kaitse. Vaktsineerimist viivad apteekides läbi spetsiaalse koolituse läbinud tervishoiutöötajad. „Kuna pakume vaktsineerimist mitmel päeval nädalas, on ooteaeg üldjuhul lühike, sõltuvalt huviliste arvust kuni paar päeva,” sõnas Rapla Benu apteegi proviisor-juhataja Mare Ehavee. “Vaktsineerimine toimub etteregistreerimisega ning seda on võimalik teha kas Benu teenuste veebilehel benutervisepunkt.ee, telefoni teel või apteegis kohapeal.”

Tamro Eesti apteegiteenuste arendusjuhi Helen Laupa sõnul soovitakse pakkuda inimestele mugavat ja paindlikku lisavõimalust vaktsineerimise läbiviimiseks kodulähedases asupaigas. „Meie kogemus näitab, et aastatega on huvi apteegis vaktsineerimise vastu kasvanud. Kuna tihti on raske töö ajast leida aega arstil käimiseks, siis apteekides on võimalus vaktsineerida end ka nädala sees õhtustel aegadel ja ka nädalavahetustel, mida inimesed usinasti kasutavad. Praegu veel koroonaviiruse leviku ajal on perearstikeskused olnud kohati väga hõivatud, mistõttu pakub apteegis vaktsineerimine kõikidele huvilistele veel üht alternatiivi,” selgitas Laupa.

Vaktsineeritav ei tohi põdeda ega olla COVID-19 lähikontaktne, samuti põdeda haigussümptomeid. “Vaktsineerimisele registreerides tuleb kindlasti arvesse võtta, et kõikide teiste vaktsineerimiste vahele peab jääma minimaalselt 14 päeva,” sõnas Ehavee. Apteegis on kõikidele vaktsineeritavatele kohustuslik COVID-19 ohutusnõuete järgimine, sh maski kandmine.

Tervise Arengu Instituudi andmetel kannavad 62% Eesti puukidest edasi erinevaid haigusi, sealhulgas puukentsefaliiti. Eelmisel aastal registreeriti 70 puukentsefaliidi juhtumit. Vaktsineerimine aitab oluliselt langetada haigestumise riski.

Vaktsineerimist viiakse tänavu läbi kuues erinevas piirkonnas ning kokku kaheksas Benu frantsiisiapteegis nii Tallinnas, Haapsalus, Raplas, Tartus, Võrus kui ka Narvas. Vaktsineerimine leiab aset teatud päevadel ja kellaaegadel graafiku aluses, millega saab tutvuda Benu apteegi veebilehel www.benutervisepunkt.ee.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare