-0.6 C
Rapla
Teisipäev, 19 märts 2024
UudisedRapla gümnaasiumiõpilaste edukad osalemised

Rapla gümnaasiumiõpilaste edukad osalemised

Rapla gümnaasiumi õpilased on sel kevadel edukalt osalenud mitmetel üleriiklikel konkursitel.

20. mai oli rahvusvaheline mesilaste päev ja sel puhul korraldas Karksi-Nuia kultuurikeskus lastele ja noortele suunatud luulevõistluse. Luuletusi oodati neljas vanusegrupis ning luuletuste ja haikude teemadeks olid mesilased, mesinikud, mesi ja kõik mesindusega seonduv. Kokku laekus konkursile 732 luuletust 663 õpilase poolt ja 79-st koolis. Rapla Gümnaasiumi õpilane Pille-Riin Kruus saavutas 10.-12. klasside arvestuses oma luuletusega “Elutöö” teise koha. Esiletõstetute luuletuste seas olid ka gümnaasiumiõpilaste Aapo Pajuri “Kevadpäeval” ja Tanel Toomla “Vurripäev” ning “Haiku”.

Seitsmendat korda toimunud vabariiklikul saksakeelsel scrabble-sõnamängu võistlusel saavutasid Rapla Gümnaasiumi õpilased Sten Tepner ja Herbert Türn 10.-12. klasside arvestuses vastavalt 2. ja 3. koha (õpetaja Grete Elbrecht). 7.-9. klasside arvestuses saavutas 3. koha Rapla Vesiroosi Kooli õpilane Susanna Elbrecht (õpetaja Kadi Sutter).

VAT Teatri jutuvõistluse „Vat, kus error“ 2. koha sai gümnaasiumi 10. klassi õpilane Anette Puhm oma lühijutuga, mis räägib elulise loo sellest, kuidas sundmõtted võivad ka lihtsa olukorra väga keeruliseks ning piinlikuks muuta. Kõik kolm võidutöö kirjutajat (lisaks Puhmale Jane Mustrik ja Mari Saffre) kaasatakse VAT Teatri uue noortelavastuse „Tähenduserrorite“ loomisesse. Publiku ette jõuab etendus selle aasta lõpus.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare