-0.1 C
Rapla
Teisipäev, 19 märts 2024
UudisedRapla volikogu langetas otsuse esimees Margus Jaansoni osas

Rapla volikogu langetas otsuse esimees Margus Jaansoni osas

Rapla volikogu esimees Margus Jaansoni umbusaldamine ei leidnud volikogus toetust.

Täna, 27. mail toimunud Rapla volikogu istungi päevakorra esimene punkt oli umbusalduse avaldamine volikogu esimees Margus Jaansonile. Möödunud istungil volikogule esitatud avalduses toodi välja, et Jaanson on volikogu esimehena näidanud üles volikogule sobimatut juhtimiskultuuri, ületanud volikogu esimehele antud volitusi, mis on pannud volikogu töö ja teenimise kahtluse alla. „Allakirjutanute hinnangul ei ole volikogu esimees oma tegevuses lähtunud Rapla valla huvidest, vaid kohati isiklikest ambitsioonidest ja eelistustest,“ luges volikogu liige Margus Tamberg avalduse sisu möödunud istungil ette. Avaldusele andis oma allkirja üheksa volikogu liiget.

Ka tänasel volikogu istungil kõneles umbusaldajate nimel Tamberg. Oma lühikeses sõnavõtus tõi ta välja, et hääletuseks pole vajadust, kui volikogu esimees tagasiastumisavalduse esitab.

Jaanson seda võimalust ei kasutanud. Ta ütles, et ei näe ühtegi olulist eksimust oma töös, mille alusel ta seda tegema peaks. „Mina olen valmis selle protseduuri läbi käima,” lisas ta ja leidis, et volikogu peab küsimuses oma arvamuse välja ütlema.

Avalikul hääletusel andis oma hääle umbusalduse poolt 13 volikogu liiget 27st. Umbusaldamist ei toetanud 7 volikogu liiget, erapooletuks jäi 1. Kuus volikogu liiget ei hääletanud. Seega jätkab esimehena Margus Jaanson.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare