-0.1 C
Rapla
Esmaspäev, 22 apr. 2024
UudisedKonkurss "Tehasemaja 2021" ootab rahvast oma lemmikut valima

Konkurss “Tehasemaja 2021” ootab rahvast oma lemmikut valima

Eesti Puitmajaliit ja Eesti Puitmajaklaster korraldavad igal aastal konkursi „Aasta tehasemaja,“ mille eesmärk on propageerida puitu kui mitmekülgset ehitusmaterjali ja tunnustada Eesti ettevõtete poolt justnimelt tehases toodetud puitmaju. Aastate jooksul on tehasemajade konkursil osalenud üle 200 Eesti majatehase objekti. 11. korda toimuval konkursil on sel aastal võistlustules 20 objekti Eestist, Soomest, Norrast ja Suurbritanniast ning 15 majatootjat. Kandidaatide hulgas on Juurus asuva majatehase Arca Nova Element OÜ poolt valmistatud elumajade arendus Norras. Konkursil osaleb ka Hageris tootmisüksust omava KMT Prefab OÜ valmistatud fassaadielementide projekt meditsiinikeskusele Norras.

Arca Nova Element OÜ osaleb konkursil kolmandat korda ja nende puitmajade arendus Norras kuulutati eelmine aasta ka konkursi üldvõitjaks.

Aasta Tehasemaja konkursi parimad valib välja žürii, kuhu kuuluvad TalTech Ehitusfüüsika professor dr Targo Kalamees, TalTech Ehituse ja arhitektuuri instituudi direktor dr Jarek Kurnitski, arhitekt Markus Kaasik, arhitekt Veronika Valk-Siska, ajakirjanik Eva Kiisler ja Puitmajaliidu arendusnõunik Elar Vilt.

Zürii valib üldvõitja, lisaks parimad avaliku hoone, arenduse, kortermaja, eramu, väikeehtise ja erilahenduse kategooriates. Lisaks antakse välja mitmesuguseid eripreemiaid, sealhulgas Delfi moodnekodu.ee lugejate lemmiku eripreemia — rahva lemmik. Hääletada saab kuni 13. juuni südaööni.

Aasta Tehasemaja 2021 konkursi parimad ja rahva lemmik kuulutatakse välja Mustamäe Puumarketi salongis 18. juunil toimuval Puitmajapäeval. Üritus on finaaliks 14.-18. juunil toimuvale puitmajanädalale, kus teiste hulgas avab kahel päeval uksed ka Arca Nova Element OÜ.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare