4.4 C
Rapla
Kolmapäev, 24 apr. 2024
ArtikkelKui edukaks äriks on vaja logistikapartnerit. 3PL logistikateenus

Kui edukaks äriks on vaja logistikapartnerit. 3PL logistikateenus

Logistika roll on muutunud ülimalt oluliseks – ühiskond sõltub aina enam tarneaegadest. Lõppude lõpuks soovime ju kõik, et tellitud tooted jõuaksid meieni võimalikult kiiresti. Seetõttu on tellimuste täitmise katkematu tsükkel muutunud oluliseks nii eraisikutele kui firmadele. Vastutus selle tsükli edukaks toimimiseks lasub siiski ettevõttel, kes püüab pakkuda oma klientidele parimat. Erinevate ärivaldkondade spetsiifika võib olla väga erinev. Kuidas muuta logistika võimalikult efektiivseks?

3PL logistika: pakendamisest kohaletoimetamiseni

3 PL ehk kolmanda osapoole logisika on paindlik logistikalahendus, mis kohandub klientide erinevate vajadustega. 3PL puhul usaldatakse tarneahel kas osaliselt või täielikult logistikaettevõtte ehk kolmanda osapoole kätte. Selliseid teenuseid pakkuv ettevõte on võimeline täitma ka keerukaid ülesandeid.

Üldiselt koosnevad 3PL teenusedlogistika baasprotsessidest ning väärtust lisavatest teenustest. Kolmanda osapoole logistikateenuse pakkujad täidavad logistika peamisi ülesandeid – kaupade transporti, laondust ning haldavad ka varusid ja kontrollivad aegumistähtaegu.

Aga tihti pakuvad need logistikaettevõtted ka muid väärtust lisavaid teenuseid. Nende hulka kuuluvad toodete sildistamine, pakendamine, kasutusjuhendite ja muude trükitud materjalide pakendisse lisamine, toorme ettevalmistus ning kaupade lühi- ja pikaajaline hoiustamine ladudes. Seega partneri valimisel on oluline jälgida, kas ettevõtte pakub just Sinu ettevõttele vajalikke teenuseid.

Lahendus, mis kohandub vastavalt äri vajadustele

3PL teenusepakkujad pakuvad erinevat tüüpi teenuseid sõltumata ettevõtte suurusest või tegevusvaldkonnast. Kui on vaja võtta kaubad peale tarnija juurest, neid ladustada ning seejärel toimetada ostjani, siis piisab standardsest 3PL teenuspaketist. Kuid võib juhtuda, et on vaja täita ka keerukamaid ülesandeid nagu pakendamine, sildistamine või kaupade transport kindlal temperatuuril. Kindla tootetemperatuuri hoidmine võib-olla osade kaupade transpordil ja hoiustamisel peamiseks eelduseks. See võib olla oluliseks kriteeriumiks logistikapartneri otsingutel. Rohkete kogemustega logistikaettevõtted, millel on lai teenuste valik ja suurepäraselt toimiv infrastruktuur, suudavad hallata kogu tootmise logistikat, mis on eriti kasulik suurtele ettevõtetele, kellel on keerulised tarneahelad. Kõikide logistiliste protsesside usaldamine spetsialistidele säästab aega ja enam ei pea muretsema toodete turvalisuse, õigete hoiustamistingimuste ja transpordi ning personali pärast. Selle asemel saab firma seda säästetud aega kasutada efektiivsemalt.

Mis on 3PL logistika eelised?

3PL on kasulik nii väikestele kui ka suurtele ettevõtetele väga mitmetel põhjustel. Logistikaprotsesside sisse ostmisel 3PL ettevõtetelt saavad suured firmad keskenduda muudele valdkondadele ning seeläbi kiiremini areneda. Väiksemad ettevõtted saavad tänu 3PL teenusele võtta maksimumi avanevatest ärivõimalustest ning saada konkurentsieelise. Järgnevalt toome välja mõned 3PL teenuse eelistest.

Äriarendus 3PLi abil

Ettevõtte juhtimine eeldab teadmisi paljudest erinevatest valdkondadest alates tootmisest kuni turunduse ja laohalduseni välja. Kui firma haldab kõiki oma äriprotsesse ise, siis on selleks vaja palju teadmisi, kogemusi ning personali, et olla konkurentsivõimeline. Sel põhjusel usaldabki aina rohkem ettevõtteid logistikaprotsesside halduse 3PL ettevõtetele, kes pakuvad individuaalseid logistikalahendusi igale kliendile.

Kaasaegsete tehnoloogiate rakendamine ning eelised

Spetsialistide hinnangul on kaasaegsete tehnoloogiate kasutamine logistikaprotsessides eriti tähtis eelis. Koostöös 3PL teenusepakkujatega hallatakse enamikke logistilisi tegevusi kaasaegsete tehnoloogiateabil, mis võimaldavad operatsioone ning kulusid täielikult optimeerida. Pidevalt uuendatavad lao- ja transpordihalduse süsteemid pakuvad reaalajas informatsiooni laos olevate toodete koguse, tellimuse staatuse või kauba asukoha kohta. Automatiseeritud logistikaprotsessid aitavad vältida inimlikke vigu ja ebakõlasid ning tagada kõrgetasemelise klienditoe.

Kiire ja efektiivne kohanemine muutustega

Järgmiseks eeliseks kolmanda osapoole logistikateenuste puhul on võime kiiresti kohaneda nii muutustega turul kui ka müügimahtude muutumisega. Sõltuvalt müügist (nagu kogused ja aktiivsed piirkonnad) võib tekkida vajadus muuta ladude asukohta või personali suurust. See on eriti kasulik juhtudel, kus müüakse spetsiifilisi või hooajakaupu. Kui müük kasvab või kahaneb, siis tagab 3PL teenusepakkuja optimaalseima viisi laohalduseks, transpordiks ja kõigiks muudeks protsessideks ning optimeerib seeläbi kulusid.

Otsides efektiivseimat logistikalahendust

3PL logistikalahendus on saanud populaarseks mitmel olulisel põhjusel: lahenduse mitmekülgsus (sobilik igale ettevõttele) ja võimalus valida, milliseid logistikaprotsesse sisse osta. Samuti kaasaegsete tehnoloogiate kasutamine tarneahelas ning paindlikkus kohanemisel turuolukorra muutustega ja tänu sellele ettevõtte efektiivsuse suurendamine. Õige otsuse tegemine logistikateenuse pakkuja valimisel tagab sujuva logistika, kõrgetasemelise klienditeeninduse ja lõpuks ka rahuloleva lõppkasutaja.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare