1.6 C
Rapla
Neljapäev, 18 apr. 2024
TarbijaRetsept: Brokoli-juustusupp

Retsept: Brokoli-juustusupp

Ilmad on nagu on, kord juba täitsa suve nägu ja järgmine hetk võib olla pigem nagu sügis. Päevadel, kui suvekuumus meid maha jätnud, tasub süüa tehes keerata pilk mõne supi poole, mis kenasti sooja taas keresse tooks. Üks hea variant on brokoli-juustusupp, milles aitab hallide ilmadega kergelt saabuva külmetuse vastu võidelda brokolis sisalduv C-vitamiin ja küüslauk, mille kogust võib isegi suurendada, kui maitsemeel kannatab.

Originaalse, Toidutare portaalist leitud retseptiga võrreldes on välja jäetud Cheddari juust (90 g) ja 2 sl värskelt pressitud sidrunimahla ning täiendatud kanafileega. Kindlasti võib retsepti oma maitse järgi edasi kujundada.

Vaja läheb: 1 spl võid, 1 suur sibul, 1 küüslauguküüs, 1 suur porgand, 8 dl kanapuljongit, 1 keskmine brokoli, 4 dl toidukoort, tunde järgi praetud kanafileed, 0,25 tl riivitud muskaatpähklit, soola, musta pipart, serveerimiseks basiilikulehti.

Tee nii: Sulata supipoti põhjas või, hauta selles hakitud sibulat ja küüslauku 1-2 minutit. Lisa jämeda riiviga riivitud porgand ja hauta veel 4-5 minutit. Vala potti puljong, kuumuta supp esmalt keemiseni, alanda kuumust ja hauta kaane all 10 minutit. Haki brokoli jämedalt, lisa potti ja kuumuta uuesti supp keemiseni. Keera jälle kuumus madalamaks ja lase 6-7 minutit vaikselt podiseda. Vahepeal prae pannil kanafilee ribad kuldpruuniks. Vala supile juurde koor ja maitsesta soola ja pipraga. Keera pliidi kuumus maha ja lisa praetud kanafilee, muskaat ja sega. Serveerimisel raputa peale hakitud basiilikulehti.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare