-3.4 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
UudisedKevadtorm puudutas ka Kaiu ja Kuimetsa piirkonda

Kevadtorm puudutas ka Kaiu ja Kuimetsa piirkonda

Tänavune kaitseväe suurõppus Kevadtorm sai alguse 17. mail ning kestab 5. juunini. Õppuse põhilised tegevused toimuvad kaitseväe keskpolügonil, kuid üksused paiknevad erinevates asukohtades üle kogu Eesti. Mõned üksused paiknevad ka Raplamaal, kus toetuse väejuhatus harjutab logistilise keti tagamist.

Raplamaa Sõnumite andmetel puudutas tegevus meie maakonnas põhiliselt Kaiu piirkonda.

Kevadtormi meediaoperatsioonide keskuse esindaja Artur Zahharov ütles, et ajavahemikul 15.- 22. mai paiknes toetuse väejuhatuse logistikapataljon õppekogunemise Kevadtorm 2021 raames Raplamaal, täites seal erinevates asukohtades oma erialaseid ülesandeid. “Tagala paiknemisalad olid hõivatud Ülejõe ja Kaiu asumites, kuhu pataljon lõi lahinguteeninduse alad, pakkudes sealt üksustele toitlustust, meditsiinitoetust, väliremonti ja -hooldust sõidukitele ning teostas ka üksuste juhtimist veo- ja varustusoperatsioonidel läbi staabielemendi,” rääkis Zahharov.

Ta lisas: “Kaiu alale oli loodud ka logistikakompanii välivarustusala, kust toetati Kevadtormil osalevaid lahingüksusi nende varude täiendamisel. Lisaks kasutati Kuimetsa ala nii jaotuspunkti kui ka legendi järgi lahingutes kannatada saanud tehnika vastuvõtmiseks ja remonti suunamiseks kohandatud julgestatud punktina.”

Ühtlasi liikus samas piirkonnas vastutegevus, kelle ülesanne oli kindlaks teha logistikapataljoni paiknemisalad. Seetõttu võisid kohalikud elanikud kuulda ka mürarikkaid lahinguepisoode, mis tekkisid kokkupõrgetes mängulise vastasega. “Tegevuse käigus toimusid ka logistikapataljoni allüksuste mitmed ümberpaiknemised, et tagada kaitseväe varude puutumatus ja üksuste tegevusvabadus järgmiste operatsioonide elluviimiseks – kindlasti oli selliseid operatsioone teataval määral näha ja kuulda ka Raplamaa tsiviilelanikkonnale nii Kaiu, Ülejõe kui ka Kuimetsa piirkonnas, aga ka mujal,” sõnas Zahharov.

Logistikapataljon on toetuse väejuhatuse allüksus, mille peamised ülesanded on väeüksuse rahu- ja sõjaaja allüksuste ettevalmistamine, väeüksuse reservüksuste formeerimise läbiviimine, väeüksuse lahinguvalmiduse tagamine ning kaitseväe üksustele logistilise toetuse osutamine.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare