-1.2 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
UudisedValla ja kohalike koostöös heakorrastati tee

Valla ja kohalike koostöös heakorrastati tee

Raka külas Sepa tee ääres on paar majapidamist. Kuna tee on aastatega peaaegu olematuks muutunud, võtsid kohalikud tee parandamise ohjad enda kätesse.

Raka külavanema Tiit Tammsaare sõnul ei ole Sepa teed juba ammu heakorrastatud, kuigi seda kasutatakse aktiivselt. Üks tuntumaid Sepa tee elanikke on Lilli Sukles, kelle pika ajalooga majas käib soojal ajal suvitamas inimesi suisa sadades. Eelmisel suvel käis tal külas üle 170 inimese.

Kuna probleemne Sepa tee on osalt ka vallatee, lasi vallavalitsus tuua kaks koormat killustikku. Sunda talu elanik, Lilli Suklese sugulane Üllar Müts võttis edasise korraldamise enda peale. Tammsaare sõnul oli just Müts peamine talgupäeva eestvedaja. Nimelt kogunes kamp kohalikke aktiivseid mehi möödunud nädalavahetusel ja ajas killustikukoormad teele laiali. Ühe koormatäie killustikuga toetas ettevõtmist ka Müts ise. „Tee on kitsas, suured puud mõlemal pool,” selgitab Tammsaar, miks vallavalitsus ei saanud suuri masinaid teele tööd tegema tellida.

„Mina olin kohvikupidaja,” ütleb Lilli Sukles naerdes. Vestleme temaga mõni päev hiljem tema kodus. Ta on tee heakorrastamise tulemusega väga rahul ning kostitas meeleldi tööd teinud mehi. Lilli talletab kõike, mida oluliseks peab. Ka nädalavahetuse talgupäeva menüü ehk lehe, millele oli kirjutanud üles kõik, mida talgulistele küpsetas, on ta talletanud mahukasse kaustikusse, kus seisavad kõik sellised menüüd. 93-aastane Lilli ei tee midagi poolkogemata. Väikesele seltskonnale oli ta valmistanud korraliku peolaua, kust ei puudunud sidrunikeeks, rabarberimuffinid, lihapirukad ja pisarakook. Ja see ei ole veel kogu nimekiri.

Lilli on kohalike seas hinnatud inimene. Ta on tundlik ajalootalletaja, aga ka suurepärane võõrustaja, kes võtab avasüli vastu kõik inimesed, kes talle uksele koputavad. Ta tunneb suurt uhkust oma päritolu ja perekonna üle tervikuna. Lilli on tõeline daam, kellel jagub viisakust ja soojust igaühe jaoks.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare