4.9 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
UudisedMajandus- ja ettevõtluskeskkonna uuring kaardistab Raplamaa plusse ja miinuseid

Majandus- ja ettevõtluskeskkonna uuring kaardistab Raplamaa plusse ja miinuseid

Raplamaal viiakse käesoleval aastal läbi uuring, mis puudutab siinset majandus- ja ettevõtluskeskkonda. Eesmärk on selle kaudu kaardistada maakonna plusse ja miinuseid. Ühtlasi on eesmärgina sätestatud, et otsitakse lahendusi ja meetmeid, millega suurendada maakonna atraktiivsust ettevõtluse seisukohast.

Pikalt väljakirjutatuna kannab uuring nime “Rapla maakonna majandus- ja ettevõtluskeskkonna ning arengueelduste ja -võimaluste analüüs”. Uuring viiakse ellu Raplamaa Omavalitsuste Liidu (ROL), Raplamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskuse, Cumulus Consulting OÜ ja DVProject OÜ koostöös. ROL-i arendusjuht Tavo Kikas tõi välja, et uuringu käigus võetakse arvesse ka võimalikke tulevikuarenguid ning kuidas see võiks maakonna tulevast ettevõtluskeskkonda mõjutada.

Uuringu käigus viiakse augustis läbi intervjuud maakonna ettevõtjate seas, et selgitada välja, millised on ettevõtjate ootused kohalikele omavalitsustele ja teistele tugistruktuuridele. Kikas ütles, et lisaks viiakse intervjuud läbi ettevõtjatega, kes on Raplamaal tegutsenud, kuid siit ära läinud või ei ole üldse Raplamaale investeerinud.

Projekti avaseminar oli 25. mail ning uuring kestab 2022. aasta veebruarini. Uuringu vahetulemusi esitletakse tänavu oktoobri alguses Raplamaa majandusfoorumil. Ühtlasi on see analüüs sisendiks maakonna strateegia uuendamisele. Projekti rahastatakse Euroopa Sotsiaalfondi vahenditest prioriteetse suuna „Haldusvõimekus“ meetme 12.1 „Riigi võimekuse tõstmine inimressursside arendamise ja institutsionaalse suutlikkuse parendamise kaudu“ tegevuse 12.1.4 „Kohalik ja regionaalne arendusvõimekus“ taotlusvoorust „Maakonna arengustrateegiate uuendamiseks vajalikud uuringud ja analüüsid“.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare