23.8 C
Rapla
Pühapäev, 19 mai 2024
SisuturundusPäevad täis muusikat ja mitte ainult

Päevad täis muusikat ja mitte ainult

Sel suvel, täpsemalt 26. juunist 11. juulini toimub Rapla maakonnas juba 29. korda Rapla kirikumuusika festival.

Esmakordselt algab festival 26. juunil kl 12 muusikalise perepäevaga Rapla keskväljakul. Tervitavad Rapla vallavanem Meelis Mägi ja festivali kunstiline juht Pille Lill, esinevad Kadi Võimlejad, Raplamaa noorte orkester, teadusteater KVARK, Rapla tantsustuudio Lootos, konkursi “Raplamaa noor muusik 2021″ võitjad ja Rapla kinos saab vaadata koguperefilmi “Peeter Pikk-kõrv: jänes jooksus”. Kogu päeva jooksul on laat, mida korraldab Rapla hooviOTT-i meeskond.

Kell 18 kohtume festivali patrooni Urmas Viilmaga kirikuaias ning kell 19 toimub tänavu 120. valmimisaastat tähistavas Rapla Maarja-Magdaleena kirikus festivali avakontsert, kus Tallinna Kammerkoor ja Estonia Seltsi Segakoor esitavad dirigent Heli Jürgensoni juhatusel Faure’ “Reekviemi”, solistid on Maria Listra (sopran) ja Atlan Karp (bariton) ning orelil saadab Kadri Toomoja.

Festival kestab üle kahe nädala, jõudes oma kontsertidega Märjamaa, Vahastu, Vigala, Hageri, Velise, Järvakandi ja Käru kirikusse. Esinevad ETV Tütarlastekoor, Kristiina Ehin, Silver Sepp ja Krista Citra Joonas, Orthodox Singers, festivali keelpillikvartett, Aare Saal ja Tamar Nugis RO Estoniast, Andreas Lend, Virgo Veldi, Ines Maidre jpt.

Festivali lõppkontsert „Inspireerituna gospelist“ on 11. juulil Rapla kirikus, kus esinevad Sofia Rubina ja Uku Suviste.

Kõik kontserdid algavad kell 7 õhtul. Lähem info www.raplafestival.ee.

Ilusaid muusikaelamusi!

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare