2.7 C
Rapla
Teisipäev, 17 mai 2022
spot_img

Karitsal kogunes üle 200 lapse riigikaitselaagrisse

Kaitseliidu Rapla malev

Ülemöödunud nädalavahetusel leidis Karitsal aset kõigi Raplamaa koolide ning lisaks Kullamaa keskkooli ja Tallinna reaalkooli 11. klasside riigikaitselaager.

Riigikaitseõpetuse tunnid on kõigis Raplamaa gümnaasiumiharidust andvates koolides: Rapla gümnaasium, Kohila gümnaasium, Märjamaa gümnaasium, Vana-Vigala tehnika- ja teeninduskool ja Kehtna kutsehariduskeskus. Kokku osales laagris üle 200 õpilase. Instruktoriteks ja laagri läbiviijateks olid Kaitseliidu Rapla maleva kaitseliitlased ning Rapla ringkonna naiskodukaitsjad.

Nii mõnelegi õpilasele oli see elu esimene magamine telgis, paljud polnud värskes õhus nii pikalt aega veetnudki. Laagris õpiti rivi, telgipüstitamist, relvakäsitsemist, viidi läbi nn NATO üldfüüsilist testi, sideõpet, tutvuti igapäevase ohutushoiuga oma kodus ja tehti palju muudki. Praeguste Raplamaa koolide kümnendikega kohtume juba järgmise aasta riigikaitselaagris.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised